În 2011, pompierii sălăjeni protejează pădurile

Magazin Salajean 4 martie 2011 0

În 2011, pompierii sălăjeni protejează pădurile

Pentru a marca Anul Internaţional al Pădurii, proclamat la începutul lunii februarie de către Organizaţia Naţiunilor Unite, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum al Judeţului Sălaj şi-a propus pentru luna martie organizarea şi desfăşurarea mai multor activităţi având drept scop creşterea nivelului de conştientizare a întregii populaţii a judeţului privind rolul şi importanţa pădurilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea Inspecţiei de Prevenire din cadrul inspectoratului, în cursul acestei luni va realiza instruirea întregului personal silvic din judeţ, activităţi ce se vor desfăşura la nivelul fiecăruia din cele opt ocoale silvice de stat şi private din judeţ. De asemenea, pe întreg parcursul anului, în instituţiile de învăţământ din judeţ, activităţile de educare şi informare preventivă a copiilor şi elevilor vor urmări şi educarea pentru protejarea pădurilor şi a naturii în general.

Declararea de către Organizaţia Naţiunilor Unite a anului 2011 ca An Internaţional al Pădurilor se doreşte a fi o oportunitate de creştere a nivelului de conştientizare a întregii lumi privind rolul şi importanţa pădurilor şi de a determina crearea şi întărirea angajamentului politic pentru realizarea gestionării durabile a pădurilor în toate ţările lumii. Anul Internaţional al Pădurilor va fi marcat atât de către Organizaţia Naţiunilor Unite, cât şi de fiecare ţară, membră a acestei organizaţii. Anul 2011 va transmite astfel întregii lumi următorul mesaj: pădurile sunt vitale pentru supravieţuirea şi bunăstarea oamenilor de pretutindeni.

Anul Internaţional al Pădurilor obligă autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură din România, Ministerul Mediului şi Pădurilor, să participe alături de responsabili ai activităţii forestiere din celelalte ţări ale lumii la reconsiderarea rolului şi importanţei pădurilor. În acest sens, Federaţia pentru Apărarea Pădurilor solicită Ministerului Mediului şi Pădurilor să ia măsuri pentru consolidarea sectorului silvic din România, susţinerea unităţilor economice care administrează şi gospodăresc durabil pădurile (Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, ocoalele silvice private), stoparea distrugerii pădurilor prin încetarea retrocedărilor abuzive de păduri, înfiinţarea, la nivel naţional, a şantierelor de împăduriri pentru creşterea suprafeţei forestiere a ţării, formarea conştiinţei forestiere în rândul populaţiei în spiritul întronării respectului faţă de pădure.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »