2014 aduce mai multe zile libere

Angajaţii români vor avea anul viitor mai multe zile libere decât în 2013, întrucât nouă dintre cele 12 zile de concediu stabilite prin lege vor fi în timpul săptămânii.
În 2014, 1, 2 şi 3 ianuarie vor pica in zilele de miercuri, joi şi vineri, salariaţii revenind la lucru luni, 6 ianuarie. Potrivit Codului Muncii, romanii au liber si in prima si a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai. În 2014, Paştele a fost stabilit pentru 20 şi 21 aprilie (duminică şi luni).
Nici nu se întorc bine la treabă, că angajaţii vor intra din nou în vacanţă. 1 mai 2014 pică joi şi, de obicei, mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile.
Tot potrivit Codului Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale şi foarte mulţi romani primesc liber de la angajatori. În 2014, Rusaliile sunt celebrate în zilele de 8 şi 9 iunie (duminică şi luni).
Zi libera legală este şi 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, înca un prilej de weekend prelungit întrucât sărbătoarea se nimereşte într-o vineri.
Prilej de odihnă sau vacanţă vom avea şi în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei (duminică) şi de Ziua României (luni).
În 2014, Crăciunul va fi sărbătorit joi şi vineri.
Cu 12 zile libere acordate pentru sărbătorile legale, România se află în a doua jumătate a clasamentului la nivel european. Amenzile pentru neacordarea de zile libere legale sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

One Thought to “2014 aduce mai multe zile libere”

  1. Anonim

    verificat si pe patronicare nu acorde zi liber

Leave a Comment