2009, an de criza cu investitii record pentru Zalau

Magazin Salajean 11 decembrie 2009 0

2009, an de criza cu investitii record pentru ZalauDesi un an de criza, 2009 a fost, pentru Zalau, in opinia primarului acestui municipiu, anul cu cele mai mari investitii din 1990 si pana in prezent.

La data de 30 noiembrie 2009, investitiile realizate in municipiul Zalau, chiar fiind un an de criza, sunt cu 14 la suta mai mari decat investitiile realizate la 31 decembrie 2008. Astfel, daca anul trecut investitiile au fost in valoare totala de 23.527.400 lei, la 30 noiembrie valoarea acestora este deja de 31.177.340 de lei, a precizat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, Radu Capilnasiu, primarul Zalaului.

Printre cele mai importante investitii finalizate, amintite de edilul sef al Zalaului se numara: reabilitarea partiala a scolii Simion Barnutiu (737.500 lei), montare echipamente video pentru monitorizarea incintelor si sisteme de alarmare pentru unitatile de invatamant (1.095.000 lei), lucrari tehnico edilitare in cartierul Gradina Onului (3.826.500 lei) si parcul municipal Bradet (198.000 lei).

Sumele reprezinta exclusiv efortul financiar al bugetului local, la acestea adaugandu-se, la majoritatea investitiilor, si sumele nerambursabile primite in cadrul unor proiecte cu finantare externa sau din bugetul national. Radu Capalnasiu a subliniat ca in Zalau exista si alte investitii importante in derulare, precum lucrarile-tehnico edilitare din cartierele Gradina Poporului si Meses sau soseaua ocolitoare a municipiului.

Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din aceasta luna se va afla un alt proiect asteptat de locuitorii orasului, respectiv studiul de fezabilitate al viitoarei hale agro-alimentara din Piata Centrala a Zalaului. La aceste investitii se adauga lucrarile realizate de OMS Ungaria, privind reabilitarea instalatiilor de apa si canalizare din oras, la care exista contributie.

Politia Comunitara ramane fara sef

Tot in cadrul conferintei de presa de ieri s-a precizat si efectul pe care ordonanta ce interzice cumularea pensiilor mari cu salariul il va avea la nivelul primariei si institutiilor subordonate. Astfel, Matei Ardelean, directorul Politiei Comunitare Zalau, institutie subordonata Consiliului Local, a a ales sa ramana doar cu pensia, renuntand la postul pe care l-a ocupat pana in prezent.

Deoarece Matei Ardelean nu a optat, in scris, pana ieri, pentru a ramane in continuare in functia de director al Politiei Comunitare Zalau, executivul primariei a emis o decizie pentru incetarea raporturilor de munca, a precizat, primarul Zalaului. Acesta a adaugat faptul ca alti trei angajati al Politiei Comunitare, care primeau si pensie, au renuntat la serviciu, in vreme ce Ioan Puscas, directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Zalau a optat pentru a ramane in functie, renuntand temporar la pensie.

De remarcat ca, in locul celor care au plecat nu pot fi angajate alte persoane, deoarece, cel putin in acest an, toate posturile sunt blocate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »