18 salajeni interceptati telefonic

Magazin Salajean 19 februarie 2009 0

18 salajeni interceptati telefonicConform statisticilor intocmite de reprezentantii Tribunalului Judetean Salaj, in cursul anului 2008, in judetul nostru, au avut loc 18 interceptari telefonice pentru care magistratii salajeni si-au dat acordul, conform prevederilor legale in acest sens. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Salaj, Brandusa Georgescu, toate cererile privind interceptarea si inregistrarea convorbirilor si comunicatiilor telefonice formulate in 2008 de procurorii salajeni au fost admise de instanta Tribunalului.

Cele 18 cereri de interceptare avizate pozitiv de judecatori au insemnat unda verde serviciilor specializate de a trage cu urechea la conversatiile purtate de tot atatea persoane, banuite de savarsirea unor infractiuni. Dupa ce dialogul este inregistrat, intregul sau continut este transcris si trimis anchetatorilor, care pot sa descopere in acest mod fie identitatea presupusului infractor, fie chiar activitatile ilicite pe care le intreprinde.

Spre deosebire de alte judete ale tarii, in judetul Salaj, in cursul anului 2008, numarul interceptarilor telefonice a fost mai mic, avand in vedere faptul ca, spre exemplu, in aceeasi perioada de timp, in alte judete au avut loc sute de astfel de interceptari telefonice.

Cele mai multe interceptari telefonice au avut loc in cazuri ce vizeaza infractiuni de trafic de droguri, trafic de persoane, inselaciuni cu prejudicii insemnate ori fapte de coruptie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »