177 unitati de invatamant nu au autorizatie sanitara

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

177 unitati de invatamant nu au autorizatie sanitara

La aproape doua luni de la inceperea anului scolar, 115 unitati de invatamant din Salaj nu au autorizatie sanitara, in timp ce alte 62 de scoli si gradinite abia acum sunt in curs de autorizare.

Mihai Cheseli, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, a declarat ca din cele 115 unitati fara autorizatie, 51 de scoli nici macar nu au solicitat autorizatie sanitara, constiente fiind ca nu indeplinesc conditiile necesare. Din 504 unitati de invatamant cate exista in Salaj, 115 functioneaza fara autorizatie sanitara. 51 de scoli nu au solicitat deloc eliberarea acestui act constiente fiind ca nu indeplinesc conditiile. Pe langa acestea, sunt 62 de gradinite si scoli cu plan de conformare, a declarat Mihai Cheseli

Astfel de probleme se inregistreaza atat in mediul rural, cat si in cele patru orase din Salaj, printre scolile neautorizate numarandu-se si o postliceala si o scoala vocationala.

In alte unitati de invatamant inca sunt in derulare investitii. Dupa ce lucrarile vor fi incheiate, directorii vor depune solicitari pentru eliberarea autorizatiilor de catre ASP, a spus Mihai Cheseli.

Inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Szabo Stefan, a declarat ca cele mai multe din unitatile de invatamant care nu au autorizatie sanitara sunt in aceasta situatie din cauza ca grupurile sanitare sunt inca in afara cladirii sau nu au asigurate retelele de utilitati. Scolile si gradinitele cu probleme nu au apa, ceea ce este grav, iar grupurile sanitare sunt inca afara, in curte. Ca sa rezolvam situatia lor, am inclus in lista de prioritati alocarea de fonduri in 2008. Chiar daca ne-am dori sa alocam bani in acest an, nu ar fi posibil, intrucat nu permite bugetul, a spus Szabo Stefan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »