15 milioane de lei pentru IMM-uri

Magazin Salajean 5 martie 2010 0

15 milioane de lei pentru IMM-uriIntreprinderile mici si mijlocii din Salaj au la dispozitie 15 milioane de lei, bani pusi la bataie in cadrul a cinci programe de finantare derulate de catre Guvernul Romaniei, prin oficiile teritoriale pentru IMM-uri. Patru sunt operationale incepand din aceasta luna.

Unul din programe are ca scop dezvoltarea si modernizarea activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, care dispune de un buget de 5 milioane de lei. Obiectivele vizeaza sprijinirea operatorilor economici prin facilitarea accesului la achizitionarea de masini, utilaje, instalatii de lucru, mijloace moderne de evidenta a gestiunii si promovarii activitatii, mijloace de transport marfa, implementarea sistemelor de management al calitatii etc.

Un alt program este destinat dezvoltarii abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea acestora la finantare, Start 2010, cu un buget stabilit la 6 milioane de lei. Un milion de lei sunt destinati sustinerii mestesugurilor si artizanatului, in timp ce pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM au fost alocati 600.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »