15 mai – termenul de inregistrare a cererilor de la agricultori

Magazin Salajean 30 aprilie 2008 0

15 mai - termenul de inregistrare a cererilor de la agricultoriLa videoconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a avut loc saptamana trecuta, a participat si prefectul judetului Salaj, Andrei Todea. In cadrul reuniunii de lucru, atat ministrul Dacian Ciolos, cat si secretarul de stat Victor Paul Dobre au abordat o serie de probleme referitoare la activitatea curenta. Astfel, in prima parte a intalnirii, ministrul Agriculturii a prezentat prioritatile agentiilor de plati si interventii in agricultura, precum si directiilor pentru agricultura si dezvoltare rurala din teritoriu. Conform declaratiilor ministrului, pentru urmatoarele saptamani, este nevoie de accelerarea procesului de calcul si autorizare a platilor, astfel incat sa se finalizeze platile pana la sfarsitul lunii mai si, de asemenea, sa se finalizeze – pana in data de 15 mai – inregistrarea cererilor de la agricultori.

Ministrul Dacian Ciolos a solicitat sprijinul prefectilor pentru coordonarea si monitorizarea acestor actiuni in termenele stabilite, iar agentiilor de plati si directiilor agricole le-a cerut sa colaboreze pentru a indeplini aceste obiective. Reprezentantii Ministerului Agri-culturii au nominalizat judetele la nivelul carora se inregistreaza deficiente, judetul Salaj ne-numarandu-se printre acestea. Pana la aceasta data, au fost inregistrate 12.000 de cereri pentru obtinerea subventiilor pe suprafete de teren, adica aproximativ 65 la suta din totalul solicitarilor. In ceea ce priveste platile, au fost emise peste 4.300 de ordine de plata, iar pentru restul de 2.250 de cereri au fost finalizate calculele si urmeaza fi emise ordinele de plata.

In partea a doua a videoconferintei, secretarul de stat Victor Paul Dobre a solicitat reprezentantilor judetelor afectate de fenomenele hidro-meteorologice din ultimele zile sa faca o scurta informare privind situatia existenta la acea ora, dupa care a abordat problematica organizarii si desfasurarii alegerilor locale generale din 2008. Astfel, a cerut ca, in cel mai scurt timp, actiunea privind achizitionarea serviciilor de tiparire a buletinelor de vot sa fie finalizata in toate judetele, dar sa se aiba in vedere respectarea termenelor prevazute in Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea alegerilor locale. In ceea ce priveste judetul Salaj, pana la aceasta data, activitatile prevazute in programul calendaristic au fost realizate in termen, finalizandu-se procedura de achizitionare a serviciilor de tiparire a buletinelor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »