130 de ani de la proclamarea Independentei

Magazin Salajean 8 mai 2007 0

Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) a marcat implinirea a 130 de ani de la proclamarea Independentei de stat a Romaniei organizand, la sfarsitul saptamanii trecute, un simpozion dedicat acestui eveniment.

Potrivit purtatorului de cuvant al IJJ Salaj, Lt. Cristian Bolfa, manifestarea a fost organizata cu sprijinul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Salaj, in cadrul careia au fost prezentate o serie de materiale cu privire la evenimentele care au culminat cu proclamarea Independentei. Tot in acest cadru a fost amintita si contributia salajenilor la sustinerea infaptuirii acestui act.

La eveniment au luat parte cadre ale unitatii si invitatii acestora.

In data de 9 mai se implinesc 130 de ani de la proclamarea independentei de stat a Romaniei. Actul istoric a fost consfintit prin participarea tarii noastre la razboiul din anii 1877-1878. Astfel, independenta de stat a tarii noastre nu a fost doar un act de bunavointa a marilor puteri ale vremii, ci consecinta luptei eroice, a sacrificiului poporului roman si a ostirii sale, care a pus mai presus de orice interesele patriei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »