1,3 milioane de lei pentru salajenii din Casa Verde

Magazin Salajean 24 iunie 2010 0

1,3 milioane de lei pentru salajenii din Casa Verde

Salajenii care vor decide sa-si inlocuiasca sistemele traditionale de incalzire cu unele ecologice vor primi de la stat subventii cuprinse intre 6.000 si 8.000 de lei. Finantarea se acorda prin programul Casa Verde, care incepe la 1 iulie, cand proprietarii de case isi pot deschide dosarul in baza caruia, dupa finalizarea lucrarii, pot beneficia de sprijinul financiar al statului.

Potrivit ministrului Mediului, Laszlo Borbely, subventia pentru centralele cu paleti si rumegus va fi de 6.000 de lei, la fel ca pentru panouri solare, in timp ce pentru pompele de caldura, sprijinul ajunge la 8.000 de lei. Astfel, cei interesati isi vor putea depune dosarele la Agentia pentru Protectia Mediului Salaj. Autoritatile vor vira banii din contul Administratiei Fondului de Mediu numai dupa ce beneficiarul va depune factura pentru lucrarea care i-a fost executata.

Pentru inceput, programul Casa Verde dispune de fonduri totale in valoare de 110 milioane de lei, din care aproape 1,3 milioane de lei ii revin judetului Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »