115 medici cer Ministerului Sanatatii un aparat medical in premiera pentru Romania

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Peste 115 medici din Romania si Ungaria, sustinuti de Fundatia Bathory Simleu Silvaniei si Societatea Maghiara de Sanatate au semnat, saptamana trecuta, o petitie catre Ministerul Sanatatii Publice in vederea achizitionarii unui tomograf cu emisie de pozitroni.

Szeman Peter, presedintele Fundatiei Bathory Simleu Silvaniei, a declarat ca aparatura medicala respectiva ar fi o premiera pentru Romania, permitand diagnosticarea pacientilor prin investigarea organelor in functie. La ora actuala, in Romania nu exista acest tip de aparatura medicala, ce permite diagnosticarea mult mai rapida a pacientilor. Prin investigarea organelor in functiune se descopera rapid disfunctiile corpului, putandu-se stabili un tratament corect, a declarat Szemen Peter. Fundatia Bathory sprijina, alaturi de Societatea Maghiara de Sanatate si Primaria Simleu Silvaniei, demersul cadrelor medicale pe langa Ministerul Sanatatii Publice.

De mentionat ca printre cadrele medicale care au semnat petitia respectiva se numara si fostul ministru al Sanatatii din Ungaria.

Daca se va primi aprobarea Ministerului Sanatatii Publice, tomograful cu emisie de pozitroni va fi instalat la Oradea, achizitia lui urmand a fi suportata de Casa Nationala de Sanatate Publica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »