100 de salajeni lucreaza la Bechtel

Magazin Salajean 8 iunie 2007 0

100 de salajeni lucreaza la Bechtel

Dupa cinci luni de cand Compania Bechtel i-a innebunit pe salajeni cu anuntul ca va face angajari in judet care pot ajunge pana la o mie de persoane, cifrele arata o alta realitate: doar 100 de oameni au fost incadrati in munca, din cei peste 1.400 carora le-au fost retinute CV-urile in ianuarie, la Bursa locurilor de munca organizata pentru Bechtel de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj.

De altfel, angajarile pentru compania care construieste Autostrada Transilvania au mers in pas de melc inca de la inceput, in februarie lucrand la Bechtel abia 30 de salajeni, iar la jumatatea lunii aprilie – 54. Situatia nu se intalneste doar in Salaj, ci si in celelalte judete dinTransilvania, unde Bechtel a anuntat ca va face angajari.

Comunicare proasta

Directorul AJOFM Salaj, Mircea Pop, a declarat ca relatia cu Bechtel nu este cea la care ne-am asteptat. Am crezut ca treaba este serioasa, aveam o intelegere cu ei ca sa ne transmita in fiecare zi de luni situatia cu angajarile facute in randul salajenilor, dar comunicarea nu a mers deloc, dovedindu-se proasta. Potrivit lui Mircea Pop, explicatia oferita de Companie a fost, in primul rand, faptul ca utilajele pe care trebuia sa lucreze oamenii nu au ajuns pe santierele de la Chiribis si Savadisla, dar si acela ca putini salajeni dintre cei care au aplicat pentru o slujba la Bechtel au avut calificarile cerute de angajator. Explicatiile pe care le avem de la oficialii Companiei au fost ca angajarile se fac incet din cauza ca utilajele, instalatiile si echipamentele pe care urmeaza sa lucreze viitorii angajati nu au sosit inca pe santiere. In plus, foarte multi dintre cei care au participat la Bursa nu aveau calificarile necesare pentru meseriile cautate de Bechtel. Sunt convins ca jumatate din cei peste 1.400 de participanti nu aveau ce sa caute la Bursa, dar au venit acolo cu gandul ca acest angajator ofera salarii mari, a spus directorul AJOFM.

Acesta a declarat ca, totusi, lucrurile vor intra pe fagasul normal in ceea ce priveste angajarile in randul salajenilor, mai ales ca la inceputul anului viitor Compania isi va deschide santierul general pentru Salaj in zonele localitatilor Port, comuna Marca si Sutor-Sancraiu Almasului, comuna Zimbor.

In Salaj, lucrarile la Autostrada Transilvania trebuie sa inceapa la 1 ianuarie 2008, judetul urmand sa fie strabatut pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »