10 martie – termen de depunere a trei obligaţii declarative

Magazin Salajean 7 martie 2011 0

10 martie - termen de depunere a trei obligaţii declarative

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Sălaj face cunoscut, prin intermediul unui comunicat de presă că, până în 10 martie, contribuabilii sălăjeni trebuie să depună, după caz, trei declaraţii de înregistare fiscală. Astfel, trebuie depusă declaraţia de înregistrare fiscală de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, formular 010. Documentul se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (35.000 de euro, la cursul Băncii Naţionale a României de la data aderării la Uniunea Europeană, 3,3817 lei).

De asemenea, până la termenul de mai sus, trebuie depusă declaraţia de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, formular 070. Declaraţia se depune de către persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

Nu în ultimul rând, până în 10 martie, contribuabilii sălăjeni vor trebui să depună declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române, formular 020. Aceasta se depune de câtre persoanele fizice – altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere – care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »