Vin bani pentru Spitalul Judeţean

Mihaela Moldovan 30 octombrie 2012 2
Vin bani pentru Spitalul Judeţean

Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 150 milioane de lei pentru Ministerul Sănătăţii (MS), la această sumă adăugându-se 350-400 milioane de lei estimate a se colecta din taxa de clawback. Toţi banii vor fi transferaţi către Fondul Unic de Asigurări de Sănătate, au declarat reprezentanţii MS. Sumele vor fi utilizate pentru funcţionarea spitalelor, dar şi pentru plata obligaţiilor restante, reprezentând bunuri şi servicii achiziţionate, cu termen de plată mai vechi de 90 de zile, ale unităţilor sanitare publice cu paturi, indiferent de reţeaua sanitară din care fac parte.
La această rectificare bugetară prioritate la alocarea fondurilor o vor avea spitalele din reţeaua regională de spitale de urgenţă. Directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Dana Cordea, a declarat că, deocamdată, nu se cunoaşte suma pe care o va primi judeţul şi nici defalcarea fondurilor pe unităţi spitaliceşti, aceste date urmând a fi communicate CJAS până la finalul acestei săptămâni.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, Laurenţiu Barna, a declarat că unitatea medicală pe care o conduce are asigurate fonduri până în noiembrie, astfel că suma pe care o va primi spitalul va fi binevenită. “Pentru a încheia cu bine anul, avem nevoie de 4-5 milioane de lei. Este vorba de noiembrie şi decembrie, dar în decembrie se fac internări mai mult în primele două săptămâni, întrucât apoi urmează perioada sărbătorilor de iarnă. Cred că ne-am descurca şi cu 4 milioane de lei, deşi pentru a închide perfect anul avem nevoie de 5 milioane de lei”, a declarat Laurenţiu Barna, precizând că în prezent cel mai mare spital din Sălaj nu are datorii.
Potrivit deciziei Executivului, fondurile Ministerului Sănătăţii pot fi suplimentate din rezerva de stat în caz de necesitate. Tot în contextul rectificării bugetare, MS a realocat de la un capitol bugetar la altul suma de 4 milioane de lei pentru a asigura finanţarea corectă a programelor naţionale de sănătate, prin aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. alt anonim 31 octombrie 2012 at 14:28 - Reply

    veste buna pentru Salvarea zalaului: vor veni pentru benzina de deplasare la domiciliul amantelor doctorului Balint Iosif. In timpul serviciului, normal!

  2. Anonim 31 octombrie 2012 at 20:15 - Reply

    Poate o sa se gaseasca bani pentru o dezinsectie serioasa,pentru a scapa bolnavii de teroarea gandacilor care se plimba ca pe corso in saloane,bai si coridoare.si chiar in paturi si noptiere! CE ZICETI?

Lasa un Raspuns »