Vaccinurile HPV şi pneumococic conjugat, introduse în Programul naţional de imunizare

Flavia Pintea 23 aprilie 2013 2
Vaccinurile HPV şi pneumococic conjugat, introduse în Programul naţional de imunizare

Două tipuri de vaccinuri au fost introduse, de curând, în Programul naţional de imunizare. Este vorba de vaccinul pneumococic conjugat şi vaccinul HPV. Anunţul a fost făcut luni, 22 aprilie, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Pană. Potrivit oficialului cele două vaccinuri au fost introduse în Programul naţional de imunizare la cerere.

Potrivit precizărilor făcute de secretarul de stat, vaccinul hexavalent, care se face împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi antipoliomielitei, care se administrează la două, patru, şase luni şi la un an, există în stoc, urmând să fie distribuit medicilor de familie. Adrian Pană a menţionat că în ultimii ani acoperirea vaccinală a scăzut, fiind mai mulţi factori care au contribuit la acest lucru. În opinia sa, trebuie reconstruită o viziune a ceea ce înseamnă vaccinarea, adăugând faptul că speră ca la rectificarea bugetară să obţină mai mulţi bani pentru programul de imunizări.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 24 aprilie 2013 at 10:40 - Reply

    foarte bine ca se introduc vaccinurile mai ales HPV doar ca ar tebui sa-si asume cineva adica responsabilii din ministerul sanatatii valabilitatea si performantele acestor vaccinuri nu ca si in sezonul trecut doar jocuri de inerese.

  2. atol 1 august 2013 at 02:12 - Reply

    Dar daca ceea ce sustin autorii cartilor “Vaccinarea: Eroarea Medicala a Secolului” – Dr. Louis de Brouwer si respectiv ,,Vaccinurile : prevenţie sau boală? : O nouă patologie pediatrică,, – dr.Christa Todea﷓Gross este adevarat?
    Eu zic ca inaite de a va vaccina cititi si aceste carti si dupa aceea mai discutam

Lasa un Raspuns »