Vaccinuri pentru mii de elevi sălăjeni

Mihaela Moldovan 18 ianuarie 2013 0
Vaccinuri pentru mii de elevi sălăjeni

În urma unei sesizări primite la redacţie de la mai mulţi părinţi, privind faptul că elevii din clasa I, de la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu” Zalău, nu au fost încă vaccinaţi împotriva rujeolei, a oreionului şi a rubeolei, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj asigură că respectiva campanie de vaccinare este în derulare şi că va ajunge şi la elevii şcolii cu pricina.
Potrivit sesizării primite de la părinţi, acestora le-a fost solicitat, la începutul anului şcolar 2012 – 2013, acordul pentru vaccinarea copiilor, însă până în prezent nu a fost administrat niciun vaccin. “Băieţelul meu este în clasa I la Şcoala Gimnazială <>. În luna octombrie am primit un bileţel în care ni se cerea acordul pentru vaccinarea copiilor. Nici până în ziua de azi copii nu au fost vaccinaţi în şcoli, dar nici medicul de familie nu ştie dacă el trebuie să vaccineze copiii. Este vorba de vaccinul de la vârsta de 7 ani, care se făcea de obicei în campanii şcolare: vaccinare antirujeolică, antirubeolică, antiurlian. Mai demult se făcea şi cea antitetanică şi antidifterică”, susţine unul din părinţi.
De cealaltă parte, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, a explicat că toate campaniile de vaccinare se derulează fără probleme în unităţile de învăţământ din judeţ şi a spus că este o chestiune de câteva zile până vaccinul ROR să fie administrat copiilor din clasa I, de la Şcoala “Simion Bărnuţiu”. “Nu toate campaniile de vaccinare la copii se fac simultan. Campania de vaccinare ROR a început în această lună şi este în plină desfăşurare, conform graficului, trebuind finalizată până în 28 ianuarie. În urma catagrafiei, am primit 2.314 doze de vaccin pentru copiii din clasa I, din judeţ. Cu siguranţă, copiii de la <> vor fi vaccinaţi până în 28 ianuarie. Este doar o chestiune de zile”, a asigurat Ligia Marincaş.
Potrivit sursei citate, până acum, în cursul acestui an şcolar, au fost vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului adolescenţii din clasa a X-a. Astfel, în luna octombrie, au fost utilizate în acest sens 2.290 de doze de vaccin. De asemenea, tot în lunile trecute, în şcolile din judeţ, 4.500 de elevi din clasele a II-a (8 ani) şi a III-a (9 ani) au primit vaccinul antipoliomielitic cu IPV (Vaccin Poliomielitic Inactivat).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »