Urgenţa s-a umplut de beţivi şi bătăuşi după Ziua Naţională şi Sf. Andrei

Mihaela Moldovan 3 decembrie 2012 0
Urgenţa s-a umplut de beţivi şi bătăuşi după Ziua Naţională şi Sf. Andrei

 

Aproape 300 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie, cele mai multe cazuri rămânând fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile. Mai exact, 81 de pacienţi au primit asemenea diagnostice, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Mariana Ortelecan. Alte 24 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU 30 de persoane. De asemenea, şapte pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică abdominală şi biliară, iar 11 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Cum week-endul a inclus două sărbători – Ziua Naţională şi cea a Sf. Andrei – unii sălăjeni au considerat acest lucru un bun prilej de a da iama în licorile lui Bachus. Ca urmare, două femei în vârstă de 43 de ani şi 55 de ani, precum şi trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24-61 de ani au ajuns în Urgenţă, acuzând puternice stări de rău. Niciunul din ei nu a rămas, însă, spitalizat, medicii reuşind să îi trateze în UPU. Tot în week-end la spital au ajuns şase persoane, cu vârste cuprinse între 19-64 de ani, care au fost muşcate de câinii din gospodării, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei citate, patru persoane cu vârste între 20-54 de ani au fost tratate după ce au fost implicate în agresiuni, iar alţi doi sălăjeni au trebuit internaţi după ce au fost răniţi în accidente rutiere.

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut nevoie de îngrijirile personalului medical 279 de persooane, dintre care au fost spitalizate 81.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »