Spitalul Judeţean are Plan de îngrijiri

Mihaela Moldovan 31 august 2012 1
Spitalul Judeţean are Plan de îngrijiri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a organizat, vineri, evenimentul “Arată că-ţi pasă! Foloseşte planul de îngrijiri!”, printre partcipanţi numărându-se angajaţi ai spitalului, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai autorităţilor din domeniul medical, ai Sanitas, precum şi reprezentanţi ai şcolilor postliceale sanitare din oraş.
În cadrul manifestării a fost argumentată importanţa implementării planului de îngrijiri la unitatea medicală sus amintită şi s-a discutat despre întocmirea lui. Astfel, directorul de îngrijiri medicale, Ramona Marincaş, a declarat că îngrijirile medicale au trei grade de complexitate – mică – implicând infirmierele, medie – implicând asistenţii medicali şi ridicată – implicând, pe lângă asistenţi medicali, kinetoterapeuţi şi psihologi. Un alt aspect subliniat a fost acela că planul de îngrijiri medicale urmăreşte de la asigurarea nevoilor de igienă personală a pacientului până la menţinerea permanentă a respectului pentru demnitatea acestuia şi satisfacerea nevoilor lui psihologice. De asemenea, în cadrul evenimentului respectiv a fost discutată evaluarea primară a pacientului, aceasta având un rol major în stabilirea de către asistenţii medicali a intervenţiilor autonome. Pentru o mai bună înţelegere a subiectului, participanţilor le-a fost pregătit şi un studiu de caz/workshop.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. anonymus benevolus 3 septembrie 2012 at 20:02 - Reply

    DE azi, 3 septembrie 2012, noul sef de sectie al chirurgiei este dl. dr. Kramar Taras, medic primar chirurg. Concursul a fost sustinut in fata unei comisii de profesori universitari din Cluj. Cei de la urgente se examineaza pe ei intre ei, de aceea nu exceleaza nici unul peste linia de plutire din hazanaua publica. Cel mai la fund se afla totusi celebrul dr. Buruaiana Vasile, primul care a cerut si introdus in lucru tomografia craniana in intoxicatia acuta cu ciuperci. Poate fi premiat ca fiind pe primul loc in lista clasamentelor stiintifice ale medicilor din UPU. Evident, de la stampila in sus!

Lasa un Raspuns »