Spitalele şi medicii de familie, obligaţi să afişeze “Drepturile pacientului”

Olivian Vadan 12 martie 2013 1
Spitalele şi medicii de familie, obligaţi să afişeze “Drepturile pacientului”

Medicii de familie, dar şi specialiştii din ambulatoriu şi spitatele, trebuie să afişeze la loc vizibil un pliant cu drepturile pacientului, nerespectarea acestei obligaţii putând fi semnalată la numărul de telefon 0800.800.242.
Campania naţională de informare “Săptămâna pacienţilor”, realizată sub Înaltul Patronaj al Guvernului României, a fost lansată luni, de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România.
“Săptămâna pacienţilor” cuprinde o campanie de informare pentru pacienţii din spitale, lansarea Telefonului Pacientului, dezbateri cu medici şi studenţi de la universităţile de medicină şi farmacie din principalele centre universitare din ţară, acţiuni de informare realizate de către asociaţiile de pacienţi şi Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, în perioada 12-13 martie.
Campania de informare presupune difuzarea unui pliant tipărit în 200.000 de exemplare în majoritatea unităţilor medicale din România, cu sprijinul Reţelei Info Sănătate, partener al campaniei.
Pliantul cuprinde aspecte ce ţin de drepturile şi obligaţiile pacienţilor şi ale asiguraţilor, importanţa controlului periodic şi alte teme de interes pentru pacienţi. Tot în aceste unităţi medicale vor fi expuse şi panouri cu mesajele campaniei. În plus, cu ocazia campaniei, a fost lansat telefonului Pacientului – 0800.800.242, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie .
În Sălaj, verificarea respectării acestor obligaţii o au reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, care vor cere medicilor să facă dovada documentele respective înainte ca aceştia să semneze contractul de servicii.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 14 martie 2013 at 17:24 - Reply

    care sunt drepturiler medicilor

Lasa un Raspuns »