Spitalele din Sălaj vor putea angaja medici şi asistenţi

Mihaela Moldovan 10 august 2012 2
Spitalele din Sălaj vor putea angaja medici şi asistenţi

Executivul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, o Hotărâre privind ocuparea unui număr de 2766 de posturi vacante din sistemul sanitar. Actul normativ prevede deblocarea unui număr de posturi vacante atât pentru unităţile sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru cele al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.
Din cele 2766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional, 507 sunt repartizate medicilor, 1218 asistenţilor medicali şi 928 posturi pentru personal auxiliar (infirmieri, ambulanţieri, brancardieri etc), au declarat reprezentanţii MS. “Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
Nominalizarea posturilor pe categorii profesionale, în vederea ocupării prin concurs sau examen, este de competenţa ordonatorului de credite cu aprobarea ordonatorului principal de credite. “Este un pas foarte important pe care îl facem pentru profesioniştii din sistemul sanitar. Măsura vine în sprijinul unităţilor publice din sistemul sanitar care se confruntă cu un important deficit de personal, atât personal de specialitate medico-sanitar, personal auxiliar sanitar, absolut necesare pentru efectuarea actului medical”, a declarat ministrul Sănătăţii.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Lugia Marincaş, ne-a declarat că, deocamdată, nu se cunoaşte numărul de posturi care va fi deblocat pentru spitalele din judeţul nostru şi că aceste informaţii vor fi cunoscute abia după ce proiectul va fi publicat în Monitorul Oficial. La ora actuală, judeţul are nevoie de 38 de medici specialişti şi, cel mai probabil, la fel ca anul trecur, vor fi deblocate mai întâi posturi de medici, ulterior cele de asistenţi şi abia apoi restul, în funcţie de necesităţile unităţilor spitaliceşti.
Pe parcursul a 3 ani, un număr de 21.216 posturi au fost vacantate, iar în prima jumătate a anului 2012 s-au vacantat un număr de 2766 posturi, astfel creându-se un spaţiu bugetar care permite ocuparea acestora pentru un segment absolut necesar al categoriilor profesionale care activează în unităţile sanitare.
Reamintim că, în primăvara acestui an, Ministerul Sănătăţii a mai deblocat 500 de posturi în sistemul sanitar atât în unităţile din reţeaua proprie, cât şi în cele care sunt administrate de autorităţile locale. Pentru aceste posturi, concursurile de angajare sunt în curs de desfăşurare.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. dintele 16 august 2012 at 18:52 - Reply

    al dracului gramatica asta: textul se refera ca in spitalele din salaj medicii si asistentele se pot angaja sa desfasoare o munca pe masura salariului redus cu 25%

    • Anonim 17 august 2012 at 08:43 - Reply

      dinte, fa-te inteles

Lasa un Raspuns »