Şi în acest an, sălăjenii vor bate drumul Clujului pentru un RMN

Andreea Vilcovschi 4 aprilie 2013 4
Şi în acest an, sălăjenii vor bate drumul Clujului pentru un RMN

Sălăjenii vor fi nevoiţi să se deplaseze şi în acest an la o clinică din Cluj-Napoca pentru investigaţii imagistice prin Rezonanţă Magnetico-Nucleară (RMN). Întrucât singurul aparat de acest fel din judeţ şi care se afla în dotarea Policlinicii Salvosan Ciobanca s-a defectat anul trecut, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a fost pusă în situaţia de a renunţa la contractul pe care îl avea cu clinica în cauză şi de a încheia un altul cu Scandia Imagistica Cluj.
“Pentru servicii de înaltă specialitate, respectiv RMN, cel puţin până la dotarea clinicii Salvosan cu aparatură, vom încheia contract cu Scandia Cluj, continuând, practic, relaţia cu această societate pentru serviciile de tip RMN. Salvosan a avut contract cu CAS pentru aceste servicii, dar din motive tehnice, anul trecut am fost nevoiţi să renunţăm la acest contract”, a declarat Marius Tăutu, preşedintele CAS Sălaj.
Contactat, Petru Ciobanca, directorul Salvosan Ciobanca, ne-a declarat că a fost achiziţionat deja un astfel de aparat şi a dat asigurări că acesta va fi funcţional începând din luna iunie a anului în curs. “Este un aparat Siemens, nou şi foarte performant. Am plătit pentru el un milion de euro. Spaţiul în care va funcţiona, începând din luna iunie, este deja amenajat”, a precizat Ciobanca.
Acesta speră că din al doilea semestru al anului, reprezentanţii CAS Sălaj vor face astfel încât sălăjenii să nu mai fie puşi pe drumuri şi să-şi poată face aceste investigaţii la Zalău, la preţuri mai mici decât cele practicate de către clinica din judeţul vecin.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. florin 4 aprilie 2013 at 16:03 - Reply

  de unde drac are ciobanca un bulion de euro?

 2. ion 4 aprilie 2013 at 23:24 - Reply

  Problema este ca trebuia reparat RMN-ul in timp de un an. De ce nu apeleaza la reprezentata pe Romania a aparatului pentru efectuarea lucrarilor de reparatii.

 3. Anonim 5 aprilie 2013 at 18:13 - Reply

  Poate sa cumpere aparate de performanta daca nu are medici performanti. De unde are bani?
  La fiecare inceput de an scolar merge si face analize de mantuiala tuturor cadrelor didactice.

 4. Anonim 6 aprilie 2013 at 06:36 - Reply

  Sa se faca o ancheta si sa se vada de ce nu doreste managerul spitalului judetean sa aduca RMN. Acopera niste interese murdare, si nu sunt singurele!

Lasa un Raspuns »