Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu sprijinul Michelin

Andreea Vilcovschi 26 aprilie 2013 0
Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, reabilitată cu sprijinul Michelin


Mamele din Sălaj şi copiii lor beneficiază, graţie unei investiţii realizate din fonduri europene şi cu sprijinul financiar al companiei Michelin, de condiţii de spitalizare mult mai bune pe durata internării la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.
În aceste zile au fost finalizate lucrările de reabilitare a Secţiei Pediatrie, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată printr-un proiect al Consiliului Judeţean Sălaj, ce vizează modernizarea corpurilor A şi B ale celei mai mari unităţi medicale din judeţ.
Un sprijin important a venit şi din partea companiei Michelin, care a asigurat 67.500 de lei pentru achiziţionarea a 40 de paturi pentru mame şi pruncii lor. Parteneriatul dintre SJU Zalău şi producătorul de anvelope datează din 2006, Michelin investind pe parcursul celor şapte ani de colaborare peste 450.000 de lei în îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în cadrul acestei instituţii de sănătate.
Cea mai recentă investiţie este cea în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, dar şi în dotarea altor departamente cu echipamente performante, cum ar fi sistemul laparoscopic din Secţia Ortopedie, staţia de monitorizare din Secţia Cardiologie sau videocolonoscopul pentru Secţia Interne. „Ne bucurăm că am reuşit să mai adaugăm o treaptă în parteneriatul început cu mulţi ani în urmă cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, deoarece are la bază un obiectiv comun, sănătatea comunităţii din Zalău. Suntem încrezători că datorită noilor condiţii şi servicii din Secţia Pediatrie, mulţi din cei care au nevoie de un sprijin pentru a-şi recăpăta starea de bine vor găsi aici specialişti şi condiţii care să le aducă cele mai bune veşti”, a declarat Jana Popa, director Platformă Industrială Michelin Zalău.
La rândul său, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a afirmat că procesul de modernizare a spitalului ar fi fost mult mai anevoios fără participarea partenerilor care reprezintă mediul de afaceri. „Michelin a investit în decursul ultimilor ani sume importante în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor medicale. Am convingerea că obiectivul general, acela de a oferi cele mai bune servicii medicale posibile în SJU Zalău, va fi mai repede atins prin parteneriate precum cel cu Michelin şi nu numai”, a menţionat şeful administraţiei judeţene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »