Secţia Dermato-Venerice s-ar putea muta în mansarda Spitalului Judeţean

Andreea Vilcovschi 16 noiembrie 2012 0
Secţia Dermato-Venerice s-ar putea muta în mansarda Spitalului Judeţean

Autorităţile judeţene iau în calcul mansardarea unui corp al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, unde să funcţioneze Secţia Dermato-Venerice, în condiţiile în care imobilul (şi terenul aferent) în care funcţionează în prezent, situat pe strada Corneliu Coposu, nr. 17, trebuie restituit moştenitorului fostului proprietar.

 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj susţin că obligaţia de restituire a clădirii şi a terenului aferent, în suprafaţă de 1.068 metri pătraţi, este absolută, întrucât instanţa a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă, care dispune retrocedarea în natură a imobilului către clujeanul Marius-Tudor Terdic.

În aceste condiţii, consilierul judeţean Augustin Pop, doctorul care lucrează în cadrul Secţiei Dermato-Venerice de peste 35 de ani, a solicitat conducerii CJ Sălaj să identifice de urgenţă o soluţie “pentru ca să nu ne trezim în stradă, în plină iarnă”. Mai mult, el a propus ca autorităţile să achiziţioneze clădirea în cauză.

În replică, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, susţine că această variantă nu poate fi, cel puţin deocamdată, luată în calcul, dat fiind faptul că preţul de vânzare avansat de proprietar depăşeşte cu mult costurile pe care le-ar implica amenajarea unui spaţiu nou.

Oficialul a mai spus că în perioada imediat următoare, conducerea judeţului va lua o decizie cu privire la această problemă. “O soluţie ar fi ca secţia să rămână în spaţiul actual, pentru o vreme, în contul unei chirii pe care să o achităm proprietarului. O alta ar fi să eliberăm unele spaţii din proprietatea judeţului şi pe care să le punem la dispoziţia secţiei. Cea din urmă variantă vizează construirea unul spaţiu nou, în clădirea centrală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, a declarat Marc. Cel mai probabil, varianta de pe urmă va fi cea pusă în practică, astfel că Secţia Dermato-Venerice ar putea funcţiona la SJU Zalău, după mansardarea corpului ce găzduieşte laboratorul şi sala de naşteri.

Investiţia ar urma să fie suportată din cei 130.000 de euro pe care moştenitorul spaţiului de pe strada Corneliu Coposu trebuie să-i achite judeţului, întrucât suprafaţa imobilului este mai mare cu 280 de metri pătraţi decât ceea ce a obţinut prin restituire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »