Secţia Dermato-Venerice rămâne, deocamdată, în clădirea retrocedată

Andreea Vilcovschi 12 decembrie 2012 4
Secţia Dermato-Venerice rămâne, deocamdată, în clădirea retrocedată

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a avut o întâlnire cu noul proprietar al imobilului în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice, pentru a identifica o soluţie în ceea ce priveşte această clădire. Cele două părţi au convenit ca secţia să funcţioneze în continuare în spaţiul de pe strada Corneliu Coposu, nr. 17, până ce noul proprietar, clujeanul Marius-Tudor Terdic, va reuşi să achite unităţii spitaliceşti datoria de 130.000 de euro. Suma în cauză reprezintă contravaloarea investiţiilor ce au fost făcute de-a lungul timpului la această clădire, investiţii în urma cărora suprafaţa imobilului a depăşit-o cu 280 de metri pătraţi pe cea restituită în instanţă.

Chiar dacă Terdic şi-ar onora datoria în următoarele zile, autorităţile judeţene, sub “aripa” cărora se află Spitalul de Urgenţă, nu îşi fac griji că secţia Demato-Venerice ar putea ajunge în stradă, în plină iarnă. Asta pentru că legea este de partea lor, în sensul că nu permite evacuarea în sezonul rece.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj susţin că achiziţia clădirii nu intră în calcul, dat fiind faptul că preţul de vânzare avansat de proprietar depăşeşte cu mult costurile pe care le-ar implica amenajarea unui spaţiu nou. Cel mai probabil, secţia va funcţiona la Spitalul Judeţean, după ce corpul care găzduieşte laboratorul şi sala de naşteri va fi mansardat. Investiţia ar urma să fie suportată din datoria de 130.000 de euro. Proiectantul a solicitat, însă, timp suplimentar pentru realizarea documentaţiei.

Totuşi, oficialii au mai identificat o variantă, şi anume mutarea Dermatologiei în spaţiile unde a funcţionat, până nu demult, secţia de Oncologie.

Reamintim că imobilul în care funcţionează Secţia Dermato-Venerice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi terenul aferent, în suprafaţă de 1.068 metri pătraţi, au fost retrocedate moştenitorului fostului proprietar.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. alt anonim 12 decembrie 2012 at 16:08 - Reply

  Ce grijulii au devenit comunistii cu evacuarea imobilului pe timp de iarna – cica legea nu o permite, de parca proprietarul e de vina ca afara e iarna. Punem problema invers: daca comunistii au tinut cont de anotimpul rece in momentul in care au “evacuat” proprietarii de drept din imoblilele confiscate in intersul aristocratiei rosii? Aud, tovarase prefect, ce spuneti?

 2. Anonim 17 decembrie 2012 at 13:40 - Reply

  oare vrea crecan sa-si faca birouri acolo?

 3. Anonim 17 decembrie 2012 at 21:26 - Reply

  Oncologia, cladirea spitalului derma si alte active nu trebuiau instrainate/cedate.Sunt derapaje grave, ce denota iresponsabilitate in administrarea patrimoniului public.Bineanteles ca se pot gasi solutii compensatorii, alternative pentru mostenitorii de drept.

 4. bbwwaaa 18 decembrie 2012 at 11:16 - Reply

  oncologia a fost data la ciobanca si el o va inchiria probabil ,ca sa mai castige ceva de la stat !!!!!

Lasa un Raspuns »