Se eliberează cardurile europene de sănătate

Flavia Pintea 15 martie 2013 1
Se eliberează cardurile europene de sănătate

 

Veşti bune pentru asiguraţii sistemului de asigurări sociale de sănătate. A reînceput tipărirea şi distribuţia cardurilor europene de sănătate. Potrivit directorului Casei de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu, eliberarea cardurilor europene a reînceput de luni, 11 martie. “Tipărirea acestor carduri a fost sistată pentru o perioadă, timp în care am eliberat adeverinţe în locul acestora”, a explicat şeful CJAS Sălaj. Cei interesaţi pot să depună cereri la Casa de Asigurări de Sănătate, iar în şapte zile, conform legii, solicitantul va primi prin poştă, la adresa de domiciliu, cardul european de sănătate. Marius Tăutu a ţinut să precizeze faptul că este posibil să fie unele întârzieri. “Fiind depuse cereri încă din 1 martie, eliberarea cardurilor se va face în ordinea datelor, ceea ce va genera unele întârzieri, depăşindu-se astfel cele şapte zile prevăzute prin lege”. Potrivit sursei citate, cardurile au o valabilitate de şase luni de la data emiterii şi acoperă servicii medicale de urgenţă în cazul unor accidente sau îmbolnăviri subite. Nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al Uniunii Europene pentru a beneficia de tratament medical.
Asiguraţii care se deplasează pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene fără să solicite eliberarea unui card european, dacă l-au pierdut sau dacă le-a fost furat, pot solicita un certificat provizoriu de înlocuire de la casa de asigurări de sănătate unde figurează ca persoană asigurată, în cazul în care necesită asistenţă medicală. O altă variantă este să suporte contravaloarea asistenţei medicale urmând ca la întoarcere să recupereze sumele plătite, prin intermediul formularului E126.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. adi 17 martie 2013 at 14:39 - Reply

    sa v i le bagati in cur ca oricum nu folosesc la nimic

Lasa un Raspuns »