Sălajul a primit aceeaşi sumă ca anul trecut pentru analize medicale gratuite

magazinsalajean 16 aprilie 2013 0
Sălajul a primit aceeaşi sumă ca anul trecut pentru analize medicale gratuite

Reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Colegiului Medicilor se vor întâlni în această săptămână pentru a face o estimare a necesarului de investigaţii medicale ce vor fi decontate din fondul asigurărilor de sănătate.
După cum ne-a declarat Marius Tăutu, directorul CAS Sălaj, în acest an Sălajul beneficiază de un buget de aproape 1,3 milioane de lei pentru decontarea analizelor medicale. „Suma este similară celei primite anul trecut, cu precizarea că în 2012, bugetul a fost definitiv, iar în 2013 ne aşteptăm la suplimentarea fondurilor alocate în această direcţie, în urma rectificărilor bugetare”, a precizat Tăutu. Acesta a mai spus că fondurile disponibile anul trecut au asigurat circa 70 la sută din necesarul analizelor şi investigaţiilor medicale gratuite.
La stabilirea numărului investigaţiilor medicale paraclinice pe judeţ, membrii comisiei au în vedere totalul populaţiei, numărul de asiguraţi sălăjeni, numărul total de analize de laborator şi investigaţii de radiologie şi imagistică decontate anul trecut, dar mai ales fondul aprobat pentru serviciile medicale pentru anul acesta. După ce va fi luată o decizie cu privire la numărul maxim de analize şi radiografii care vor putea decontate de CAS Sălaj până la final de 2013, instituţia va încheia contracte cu furnizorii de servicii medicale.

Andreea Vilcovschi

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »