Sălăjenii cu fracturi şi entorse au aglomerat Urgenţa în week-end

Mihaela Moldovan 27 august 2012 1
Sălăjenii cu fracturi şi entorse au aglomerat Urgenţa în week-end

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 125 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU, cu 39 mai multe decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei patru sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi cinci pacienţi răniţi în agresiuni.
De asemenea, alţi patru pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, iar trei persoane au ajuns la medic după ce au fost muşcate de animale.
La finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns şi 35 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. De remarcat că aceste cazuri au fost cu 15 mai multe decât cele înregistrate în week-endul anterior.
Cu colică abdominală şi biliară au fost depistaţi cinci pacienţi, în timp ce 14 de gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, în week-end, au ajuns la UPU 321 de persoane. Din totalul de cazuri, 73 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 62 de pacienţi, medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. maricica 28 august 2012 at 20:12 - Reply

    Premiera absoluta in Salaj: copilului cu fractura de femur din circulatie i s-a dat plasma, nu sange. Autorul nimeni altul decat Ladariul cel “inalt” merita toate felicitarile, pentru gafa terapeutica absoluta dovedita. (hematologa din Cluj)

Lasa un Raspuns »