Sălăjenii au umplut Urgenţa în week-end

Mihaela Moldovan 10 septembrie 2012 1
Sălăjenii au umplut Urgenţa în week-end

Circa 250 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 59 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Se remarcă, totuşi, că, deşi se menţin în topul urgenţelor, aceste cazuri sunt cu 40 mai puţine decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei opt sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi şapte pacienţi răniţi în agresiuni.
De asemenea, alţi doi pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, iar trei sălăjeni au fost duşi la spital după ce au fost muşcaţi de animale.
La finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns şi 29 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. De remarcat că aceste cazuri au fost cu opt mai multe decât cele înregistrate în week-endul anterior.
Cu colică abdominală şi biliară au fost depistaţi nouă pacienţi, în timp ce zece gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, în week-end, au ajuns la UPU 247 de persoane. Din totalul de cazuri, 61 au însemnat cazuri de urgenţe reale, tot 61 fiind numărul celor pentru care medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. anonymus benevolus 11 septembrie 2012 at 21:08 - Reply

    Medicul de garda din UPU a reusit sa-si intreaca propria dimensiune: s-a ocupat de un copil de 3 luni si 3 kg cu multiple hemoragii, iar dupa stopul cardiac survenit a insistat cu resuscitarea cardio-pulmonara timp de o ora intreaga, desi regulamentele in vigoare spun cu totul altceva. Problema e cu literele de tipar din text….recomandam urgent consult offtalmologic respectivului “erou” intre medici. Evident, un curs de alfabetizare este de dorit!

Lasa un Raspuns »