Proteze medicale gratuite pentru bărbaţii cu dizabilităţi

Mihaela Moldovan 8 august 2012 2
Proteze medicale gratuite pentru bărbaţii cu dizabilităţi

Bărbaţii cu vârste cuprinse între 20-40 de ani, dezavantajaţi din punct de vedere social şi economic, care în urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã medicală în mod gratuit, prin proiectul “Tineri pe picioare”. Proiectul respectiv există de peste 6 ani în România şi aparţine Asociaţiei Auci.
Cristian Dedulescu, colaborator al Asociaţiei Auci, a declarat că pot beneficia de sprijin în obţinerea acestor dispozitive medicale şi bărbaţii care, din lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi, au fost nevoiţi să apeleze la mila publică pentru ar avea o viaţă mai uşoară. “Toţi ştim că, în România, o persoană cu handicap este foarte greu acceptată în societate şi mai ales de către angajatori. Asociaţia Auci, prin proiectul <>, vrea să ajute aceşti băieţi/bărbaţi neajutoraţi să poată obţine proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi independenţi”, a declarat Cristian Dedulescu.
Potrivit sursei citate, proiectul sus amintit are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, pentru a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare în vederea obţinerii unor proteze medicale de înaltă calitate estetică şi funcţională. “O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină. Asociatia Auci oferă proteze în mod gratuit, fiabile, pentru că beneficiarii au vârste tinere, iar protezele trebuie să dureze o viaţă. Proiectul <> a luat naştere în iunie 2005 şi de atunci, de la un an la altul, au fost ajutaţi din ce în ce mai mulţi români cu amputaţii”, a declarat Cristian Dedulescu.
Potrivit acestuia, Asociatia Auci colaborează cu Facultatea de Bioinginerie Medicală Iaşi, cu Fundatia Solidaritate şi Speranţă din Iaşi, cu Asociaţia Handicapaţilor Fizic Satu Mare şi cu Asociaţia “Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. dintele 9 august 2012 at 13:21 - Reply

    Propun o proteza metalica dentara definitiva pe ambele maxilare doctorului de la salvare Balint Iosif, pentru dantura “remarcabila” pe care o etaleaza. Sarmanul, nu are bani, trebuind sa-si intretina cele 3 amante si sotia conjugala!

Lasa un Raspuns »