Peste 90 de nereguli constatate în unităţile sanitare sălăjene

Flavia Pintea 27 martie 2013 1
Peste 90 de nereguli constatate în unităţile sanitare sălăjene

 

 

Cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Porolissum” al judeţului Sălaj au desfăşurat, în primele două luni ale acestui an, o serie de controale la unităţile sanitare cu paturi, policlinici şi farmacii din întreg judeţul. Potrivit lui Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, prin aceste acţiuni de control s-a urmărit respectarea actelor normative în domeniul situaţiilor de urgenţă şi măsurile luate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă.
În urma controalelor, desfăşurate pe parcursul celor două luni, respectiv ianuarie şi februarie, cadrele ISU Sălaj au constatat 93 de nereguli, din care s-a reuşit înlăturarea a 33. Conform datelor furnizate de ISU Sălaj, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, din care 42 au fost avertismente, iar şase au fost amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei. Întreţinerea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă şi branşamentele la hidranţii exteriori subdimensionate s-au numărat printre cele mai frecvente nereguli constatate, în cadrul unităţilor sanitare din judeţ, de cadrele ISU Sălaj. De asemenea, o parte dintre unităţile verificate nu aveau obţinute avizele de securitate la incendiu sau altele nu aveau asigurat accesul pentru autospecialele de intervenţie pe cel puţin două laturi ale obiectivului, potrivit explicaţiilor lui Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.
Printre unităţile sanitare verificate în perioada menţionată, potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, s-au numărat: Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, spitalele din Jibou, Şimleu Silvaniei, Crasna, Ileanda, Fundaţia “Acasă” şi policlinicile “Salvosan” şi “Sfânta Vineri”, din Zalău.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. un zalauan 3 aprilie 2013 at 14:27 - Reply

    De curios la jegul de Salvosan cum a fost? Cate amenzi a incasat? Sau poate s-a aranjat cu spaguta cum se pricepe dl dr C. P.

Lasa un Raspuns »