Peste 250 de sălăjeni au ajuns la Urgenţă în week-end

Mihaela Moldovan 24 septembrie 2012 0
Peste 250 de sălăjeni au ajuns la Urgenţă în week-end

Un număr de 257 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 79 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Se remarcă, faptul că acestea cazuri nu doar că se menţin în topul urgenţelor, ci şi că sunt mai multe cu nouă decât cele din week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 22 de sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi şase pacienţi răniţi în încăierări.
De asemenea, alţi trei pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, iar un sălăjean a fost adus la spital după ce a fost muşcat de un câine.
La finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns şi 31 de persoane care suferă de boli ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite.
Cu colică abdominală au fost depistaţi doi pacienţi, în timp ce 14 gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, din totalul de 257 de cazuri, 54 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 69 de persoane medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »