Medicii rezidenţi vor să lucreze în spitalele din Zalău şi Şimleu Silvaniei

Mihaela Moldovan 19 decembrie 2012 0
Medicii rezidenţi vor să lucreze în spitalele din Zalău şi Şimleu Silvaniei

 

Spitalele din Sălaj vor avea medici noi, după ce 16 absolvenţi de medicină care au trecut concursul de rezidenţiat de la începutul acestei luni au ales să lucreze în judeţul nostru. Cei mai mulţi dintre ei au optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar trei pentru Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, însă nimeni nu a ales Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul Orăşenesc Jibou.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a declarat că 12 rezidenţi au optat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, specializările fiind Anestezie şi Terapie Intensivă (doi), Cardiologie (unul), Medicină de Urgenţă – Unitatea de Primiri Urgenţe (doi), Medicină Internă (unul), Neonatologie (unul), Obstertrică-Ginecologie (unul), Oncologie (unul), Recuperare medicală fizică şi balneologie (unul), Reumatologie (unul), Urologie (unul) şi Farmacie (unul). Ceilalţi trei rezidenţi au ales să lucreze la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, specializările fiind Pediatrie (unul), ORL (unul) şi Psihiatrie (unul). “Toţi cei 16 au ales să facă rezidenţiatul în Centrul universitar Cluj”, a declarat Ligia Marincaş.

Deşi la Spitalul Orăşenesc Jibou a fost scos la concurs un post pentru cabinetul de Chirurgie (în ambulator integrat, n.r), iar la Serviciul Judeţean de Urgenţă (SJA) Sălaj este mare nevoie de medici de familie, niciunul din absolvenţii de medicină care a trecut examenul de rezidenţiat nu a optat pentru aceste unităţi. La nivel naţional, pentru cele 3.778 de locuri şi posturi scoase la concursul de rezidenţiat din această iarnă s-au înscris circa 5.400 de absolvenţi de medicină, peste 80 la sută dintre ei reuşind să treacă examenul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »