Medicii au tratat peste 300 de salajeni

Mihaela Moldovan 13 august 2012 1
Medicii au tratat peste 300 de salajeni

Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 90 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU, cu patru mai multe decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 17 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistrat, însă, doar un singur pacient rănit în agresiuni.
De asemenea, alţi cinci pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură. Cele cinci cazuri au fost înregistrate la persoane provenind atât din mediul urban, cât şi din rural, acestea având vârste cuprinse între 37 – 68 de ani. Week-endul a fost cu ghinion şi pentru trei persoane – toate de sex feminin – ajunse la spital după ce au fost muşcate de căpuşe. Din fericire, niciunul din cazuri nu a fost spitalizat. Tot din cauza insectelor au ajuns la Urgenţă o femeie de 62 de ani, din Sărmăşag, un bărbat de 52 de ani, din localitatea Guruslău (înţepătură de viespe, n.r.), o femeie de 59 de ani, din Zalău (înţepătură de albină, n.r.), precum şi o fetiţă de doar 3 ani, din Cluj Napoca, minora dezvoltând o reacţie alergică după ce a fost muşcată de un ţânţar.
La finalul săptămânii trecute la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns şi 26 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. De remarcat că aceste cazuri au fost cu 18 mai puţine decât cele înregistrate în week-endul anterior.
Cu colică abdominală au fost depistaţi doi pacienţi, în timp ce 17 gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, în week-end, au ajuns la UPU 313 de persoane. Din totalul de cazuri, 87 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 92 de pacienţi, medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. dintele 14 august 2012 at 16:16 - Reply

    Fotografia de mai sus nu mai e actuala. Intre timp Spitalul a fatat si un copil bastard – SMURD -ul, care este, lucreaza, dar lipseste cu desavarsire medicul de pe autosanitara. E ca si cum o biserica ar fi data in functie, se tine slujba de dum inica fara popa.Pompieri reciclati de urgenta dau diagnostice pe monitoare scumpe, piuie cu masinile prin oras – ca doar se lucreaza – si transporta doar betivii si unghiile incarnate – pe care ii doneaza generos dispeceratul 112. Doar n-o sa moara oamenii lui Arafat de foame, nu!

Lasa un Raspuns »