Liber la analize medicale gratuite

Mihaela Moldovan 11 ianuarie 2013 0
Liber la analize medicale gratuite

 

Spitalele din Sălaj au aflat, luni, bugetele pe care le vor primi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru perioada ianuarie-februarie. Sumele includ toate serviciile pe care unităţile medicale le oferă populaţiei, de la tratamente în ambulatoriu şi tratamente paraclinice, până la tratamentele pentru bolnavii cronici ori analize medicale. Ca urmare, este liber la analize gratuite, însă sălăjenii trebuie să fie încă o dată răbdători: din cauza cererilor multe pentru aceste investigaţii, există o listă de programare unde solicitanţii trebuie să se înscrie, analizele efectuându-se în primele zile ale lunii.

 La fel ca în anii anteriori, suma cea mai mare revine Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Este vorba de aproximativ 8 milioane de lei, din care cea mai mare unitate medicală din judeţ va trebui să asigure populaţiei atât n ambulatoriu, cât şi tratamente pentru cronici, investigaţii medicale, intervenţii de urgenţă etc. „Alte 1,24 milioane de lei vor merge la Spitalul Orăşenesc Şimleu Silvaniei, Centrul de Boli Cronice Crasna va primi 304.000 lei, Spitalul Orăşenesc Jibou – aproximativ 570.000 de lei. De asemenea, Policlinica privată Salvosan Ciobanca va primi 260.000 de lei, iar Centrul de Îngrijiri <<Acasă>> – 752.000 de lei”, a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu.

 

Tot din bugetul pe care CJAS Sălaj îl are pentru ianuarie-februarie, a fost alocată suma de 12,9 milioane de lei pentru medicamente cu şi fără contribuţie personală, în timp ce Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj îi revin pentru aceeaşi perioadă 1,4 milioane de lei.

 

În primele două luni ale acestui an, activitatea furnizorilor de servicii medicale se va desfăşura în baza unor acte adiţionale la contractele de anul trecut. Marius Tăutu a explicat că, întrucât bugetul de stat nu a fost deocamdată aprobat, prevederile bugetare pentru ianuarie-februarie sunt de a 12 parte din prevederile anului trecut, adică de 34,6 milioane de lei. În luna martie, CJAS Sălaj va încheia contracte noi cu furnizorii din Sănătate.

 

 

 

 

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »