Legea Sănătăţii ar putea fi adoptată în octombrie

Mihaela Moldovan 7 august 2012 4
Legea Sănătăţii ar putea fi adoptată în octombrie

Mult discutata Lege a Sănătăţii va intra în dezbatere în Parlament în septembrie, iar o lună mai târziu ar putea fi adoptată, a declarat ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi. Întregul domeniu medical va suferi modificări, schimbări majore fiind anunţate în ceea ce priveşte domeniul asigurărilor de sănătate şi asistenţa primară, dar şi reorganizarea unităţilor spitaliceşti. „În domeniul asigurărilor de sănătate, noutăţile sunt transformarea sistemului din instituţie publică rigidă în structuri mutuale. Astfel, asiguraţii vor putea controla banii cheltuiţi pentru asigurările de sănătate şi va fi respectat principiul obligativităţii plăţii de către toţi asiguraţii”, a declarat dr. Cepoi.
Oficialul a explicat că, potrivit noului act normativ, populaţia asigurată va beneficia de un pachet de servicii de bază, putând opta, însă, pentru încheierea unei asigurări facultative, în baza căreia să primească restul serviciilor medicale.
Alte modificări vor fi făcute în medicina de familie, „Medicina de familie va cunoaşte, de asemenea, câteva importante schimbări. Medicul trebuie să cunoască expunerea la risc de boală a fiecărei persoane pe care o are în lista de pacienţi. De asemenea, medicii de familie vor avea obligativitatea de a depista precoce bolile cronice, să le prevină. În concluzie, medicii de familie vor trebui să cunoască foarte bine starea de sănătate a tuturor pacienţilor lor”, a declarat Vasile Cepoi.
Noua Lege a Sănătăţii are anumite prevederi şi pentru persoanele cu venituri reduse. Astfel, pentru acest segment de populaţie, este prevăzut un pachet social de servicii medicale, care va fi suportat din bugetul de stat.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. calin lucian 8 august 2012 at 14:16 - Reply

  O asemenea lege nu trebuie promovata, votata si promulgata.Cei ce vor cuteza sa o faca, respectiv parlamentarii, prezidentul etc., nu vor binele public desi au votat cu mana pe Biblie si Constitutie pentru binele poporului.Inainte de toate, daca vor vota, va fi ultimul lor mandat…Oricum, situatia catastrofala din sistemul romanesc de sanatate, nu-si gaseste leacul intr-o noua lege.Problemele sunt altele, sunt in alta parte….

 2. dintele 8 august 2012 at 16:14 - Reply

  Potee ca prin noua lege sanitara va fi promovat dl. Balint Iosif ca medic de chirurgie buco-maxilo faciala dupa ce a scos cu pumnul doua masele bolnavului epileptic Fiastru Augustin in timp ce-l ducea cu salvarea la UPU. Ca bolnavul sa se invete minte!, sa nu mai sune la telefon cand doctorul nervos se afla in misiune…la amanta!

 3. mircea 9 august 2012 at 15:06 - Reply

  Da la amanta ce stie face,ca de face ca si cu bolnavul il scoate hazaica de pe rol?

 4. mircea 9 august 2012 at 15:18 - Reply

  Pai si acum DE CE CASA DE SANATATE NU DECONTEAZA 120 DE LEI SUBSTANTA SE CONTRAST LA COMPUTER TOMOGRAF!CA-I IN PROGRAMUL NATIONAL,ori e FACATURA SI NU TREBUIE DAR CINEVA CASTIGA!Si inca ceva.DE CE IN SISTEM PRIVAT TARIFUL DE ANALIZE ESTE DUBLU CA IN CEL DE STAT ,DAR SE PRIMESTE PARTE DE LA CASA SI PRIVATUL,DAR NU AI CONTROL!DACA ASTEPTI PE PROGRAMARE GRATUITA POTI MURII PANA ITI VINE RANDUL!!!SUNT O GRAMADA DE ANALIZE PE CARE TREBUIE SA LE PLATEASCA BOLNAVUL!!!SI LA CANCEROSI NU SE PLATESTE DE CASA MARCHERUL DAR DOCTORUL IL CERE! TREBUIE SAU NU??????????????SCARTAIE SISTEMUL DIN TOATE INCHEIETURILE SI DE INTERESE,TOTI SE FAC CA VOR BINELE CETATEANULUI DAR IN REALITATE SE ASCUND ADEVARATELE SCOPURI!!!

Lasa un Raspuns »