Gastritele, fracturile şi entorsele – în topul urgenţelor din week-end

Mihaela Moldovan 6 august 2012 0
Gastritele, fracturile şi entorsele – în topul urgenţelor din week-end

Circa 360 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale respective, Codruţa Puşcaş.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 86 de persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU, cu patru mai multe decât în week-endul anterior. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 21 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şapte pacienţi răniţi în agresiuni.
De asemenea, alţi cinci pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură. Cele cinci cazuri au fost înregistrate la persoane provenind atât din mediul urban, cât şi din rural. Week-endul a fost cu ghinion şi pentru nouă persoane ajunse la spital după ce au fost muşcate de căpuşe. Astfel, a fost vorba de două fetiţe, în vârstă de doar 3 ani, respectiv 11 ani, de doi băieţi în vârstă de 5 ani, respectiv 7 ani, şi de un adolescent de 17 ani, cărora li s-au adăugat patru pacienţi adulţi. Niciunul din cazuri nu a rămas spitalizat, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.
Tot la finalul săptămânii trecute, la Urgenţa celui mai mare spital din Sălaj au ajuns 44 de persoane care suferă de boli de stomac, diagnosticele puse de medici fiind enterocolite, gastroduodenite şi gastrite. De remarcat că aceste cazuri au fost cu 20 mai multe decât cele înregistrate în week-endul anterior.
Cu colică abdominală au fost depistaţi şapte pacienţi, număr de asemenea mare, comparativ cu statisticile precedente.
Potrivit sursei citate, în week-end, au ajuns la UPU 359 de persoane. Din totalul de cazuri, 80 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 77 de pacienţi, medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »