Fracturile şi entorsele rămân în topul urgenţelor

Mihaela Moldovan 29 octombrie 2012 0
Fracturile şi entorsele rămân în topul urgenţelor

Aproape 300 de persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în week-end, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, de unitatea medicală respectivă.
Ca frecvenţă a diagnosticelor, fracturile, entorsele şi contuziile se situează în topul urgenţelor, 80 persoane fiind depistate cu asemenea probleme de către medicii din UPU. Finalul de săptămână nu a fost liniştit nici pentru cei 13 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor din cauza hipertensiunii arteriale, în acelaşi interval de timp fiind înregistraţi şi şase pacienţi răniţi în încăierări.
De asemenea, alţi doi pacienţi au avut nevoie de îngrijirile personalului medical din Urgenţă după ce au consumat băuturi alcoolice peste măsură, tot la finalul săptămânii trecute la Urgenţă ajungând şi 22 de persoane care suferă de boli de stomac. Pentru aceste cazuri, diagnosticele puse de medici au fost enterocolite, gastroduodenite şi gastrite.
Cu colică abdominală şi biliară au fost depistaţi cinci pacienţi, în timp ce 13 gravide au avut nevoie de ajutorul medicilor pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Potrivit sursei citate, din totalul de 298 de cazuri, 87 au însemnat cazuri de urgenţe reale, iar pentru 82 de persoane medicii au dispus internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »