Fracturile şi alcoolicii – în topul urgenţelor de week-end

Mihaela Moldovan 10 decembrie 2012 0
Fracturile şi alcoolicii – în topul urgenţelor de week-end

 

Peste 260 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 7 – 9 decembrie, cele mai multe cazuri rămânând fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile. Mai exact, 59 de pacienţi au primit asemenea diagnostice, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Codruţa Puşcaş. Alte 24 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU 11 persoane. De asemenea, opt pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică abdominală şi biliară, iar nouă gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi. Cum week-endul a inclus alegerile parlamentare, unii sălăjeni au sărbătorit ori, dimpotrivă, şi-au înecat amarul în băutură, 11 persoane în stare avansată de ebrietate ajungând pe mâinile medicilor sălăjeni. De remarcat că, pentru al doilea final de săptămână consecutiv, numărul acestor situaţii este mare.

Tot în week-end la spital au ajuns cinci persoane care au fost muşcate de câinii din gospodării, iar cinci sălăjeni au trebuit trataţi pentru răni suferite în agresiuni. Printre aceştia s-a numărat o fata în vârstă de 13 ani, adusă de rude la Urgenţă cu zgârieturi minore în regiunea feţei. Purtătorul de cuvânt a precizat că nu este vorba de un caz de violenţă domestică şi că nu s-a impus spitalizarea pacientei.

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut nevoie de îngrijirile personalului medical 262 de persooane, dintre care au fost spitalizate 93.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »