Porţile de la Ambulanţă, deschise pentru elevi

Andreea Vilcovschi 3 aprilie 2013 4
Porţile de la Ambulanţă, deschise pentru elevi

Câteva sute de elevi din şcolile şi liceele Zalăului au învăţat ce trebuie să facă în cazul în care sunt martorii unui accident şi cum să acorde primul ajutor, în cadrul “Săptămânii Porţilor Deschise”, eveniment organizat de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi Asociaţia “Salvarea Zalău”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj.
După cum ne-a declarat managerul SJA Sălaj, Radu Coste, acţiunea a fost organizată la iniţiativa ambulanţierilor sălăjeni, coordonaţi de către directorul medical al instituţiei, Ioana Tămaş. În primele trei zile ale acestui eveniment, SJA Sălaj a primit vizita elevilor din 13 clase, managerul estimând că până la finalul săptămânii, numărul claselor va depăşi 25.
“Copiilor au putut vedea cum arată în interior o ambulanţă, cu ce aparate şi materiale sanitare este ea dotată şi la ce folosesc ele. În plus, cadrele medicale le-au prezentat modul de operare în situaţii de urgenţă, intervenţiile fiind simulate nu doar pe manechine, ci şi pe elevii prezenţi. De asemenea, cei mici au primit informaţii utile cu privire la numărul unic de urgenţă 112, pentru a-l putea apela în caz de nevoie”, a precizat Coste.

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Ambulanta 4 aprilie 2013 at 06:21 - Reply

  Domana “ziarista” nu ti-as dori sa vina la Dumneata la o interventie un echipaj format din ambulantierii de care scrii … Ambulantier = sofer. Ar trebui sa te documentezi un pic inainte de a face astfel de greseli. Vad ca scrii multe articole legate de Ambulanta si din domeniul sanatate, cred ca ar fi cinstit sa scrii in cunostinta de cauza. Nu crezi ca ii jignesti pe medicii si pe asistentii care le arata copiilor tot felul de tehnici in situatii de urgenta?? In loc sa umbli doar dupa “manager” si sa fii cu nasul pe sus mai bine te-ai documenta…asa este corect, nu???

 2. Anonim 4 aprilie 2013 at 11:39 - Reply

  poate caderele sanitare de la Ambulanta o sa stranga bani pentru studiile superioare ale doamnei jurnaliste pe care a omis sa le faca la timp. Sau poate ar trebui sa revina in general pentru a deschide DEX-ul (Dictionar Explicativ al Limbii Romane). Ce presa jalnica avem in Salaj!!!!

 3. ilie 4 aprilie 2013 at 15:59 - Reply

  da asa este
  ambulantier = sofer
  medic la ambulanta = felcer ca doar nu ti fi specialisti

 4. anca 5 aprilie 2013 at 10:44 - Reply

  ma intreb care ,,specialist,, de la ambulanta s-a simtit atacat de termenul ,,ambulantieri,,, care a fost utilizat de managerul coste?
  sa fie cordea (motorinarul) sau vuvuzeaua tamas? – ambulantierii ( de data aceasta e vorba de soferi) stiu de ce.

Lasa un Raspuns »