Doar 11 sălăjeni s-au înscris la examenul de rezidenţiat

magazinsalajean 29 octombrie 2012 0
Doar 11 sălăjeni s-au înscris la examenul de rezidenţiat

Mihaela Oprea

Un număr de 11 candidaţi sălăjeni s-au înscris la examenul de rezidenţiat din luna noiembrie, în condiţiile în care în spitalele din judeţul nostru este nevoie urgentă de 18 posturi de medici şi unul de farmacist. Listele au fost transmise săptămâna trecută la centru.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş, a declarat că dintre candidaţii care au depus dosarele de înscriere pentru participarea la examenul de rezidenţiat, şapte au optat pentru profil medical, trei pentru medicină dentară şi unul pentru farmacie.
Examenul de rezidenţiat va avea loc în data de 25 noiembrie. Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
La fel ca în anul precedent, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară, respectiv Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, în baza aceleiaşi bibliografii şi tematici. Pentru posturile publicate pentru unităţile medicale sălăjene, concursul de rezidenţiat va avea loc la Cluj-Napoca.
Cei interesaţi pot consulta bibliografia şi tematica pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, în publicaţia de specialitate “Viaţa Medicală”, dar şi pe pagina oficială www.rezidentiatinfo.ro.
Spitalele din judeţul nostru au scos la concurs 18 posturi de medici şi un farmacist.
Cele mai multe posturi sunt scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unde este nevoie de medici în secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Cardio-logie, Medicina Muncii, Urgenţă, Interne, Medicină Sportivă, Neonatologie, Obstetrică – Ginecologie, Oncologie, Recuperare medi-cală fizică şi balneologie, Reumatologie şi Urologie. Tot la cel mai mare spital din judeţ este nevoie de un farmacist pentru farmacia cu circuit închis. Managerul Spitalului Judeţean, Laurenţiu Barna, susţine că acest examen de rezidenţiat va putea aduce noi angajaţi doar începând cu anul 2018, când rezidenţii vor încheia studiile.
La Spitalul Orăşenesc Jibou a fost scos la concurs un post pentru cabinetul de Chirurgie, în timp ce la Spitalul Orăneşesc din Şimleu Silvaniei, conducerea unităţii speră să găsească în urma concursului de rezidenţiat din noiembrie doi medici, şi anume un pediatru şi un medic ORL-ist, acesta din urmă pentru cabinetul din ambulator integrat.
Şi Serviciul Judeţean de Urgenţă (SJA) Sălaj are mare nevoie de personal, în condiţiile în care echipajele de pe ambulanţe sunt pe teren 24 de ore din 24, iar fiecare zi înseamnă zeci de intervenţii şi răspunsuri la solicitările populaţiei. Au fost scoase la concurs două posturi de medici de familie, unul la staţia din Zalău şi unul la cea din Şimleu Silvaniei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »