Coplata intră în vigoare din aprilie

Flavia Pintea 22 martie 2013 1
Coplata intră în vigoare din aprilie

Coplata va intra în vigoare începând cu 1aprilie. Guvernul a decis că începând cu luna aprilie, românii vor plăti între 5 şi 10 lei, pentru serviciile de spitalizare, cu excepţia celor de urgenţă. Potrivit anunţului făcut de Ministerul Sănătăţii, suma exactă va fi stabilită de consiliile de administraţie ale spitalelor. Astfel, se poate decide ca suma cerută să fie cinci, şase, şapte sau maximum zece lei. Suma se va plăti o singură dată la externare, indiferent de perioada spitalizării. Vor fi scutite de plată următoarele categorii: bolnavii cronici care sunt înscrişi în programele naţionale, ei având nevoie de mai multe internări pe an, copiii sub 18 ani, gravidele, lăuzele, pensionarii care au o pensie sub 740 de ani şi persoanele cu handicap. De asemenea, sunt scutite de coplată şi persoanele care reprezintă urgenţe medicale. “Însă normele de aplicare se vor cunoaşte în detaliu abia după publicarea în monitorul oficial”, a precizat Dana Cordea, director adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj.

Coplata a fost introdusă în contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, document aprobat în şedinţa de miercuri, 20 martie, a Guvernului.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 26 martie 2013 at 09:39 - Reply

    O sa fie bani de botosei.Un fix pdl-ist pastrat de psd-ist!

Lasa un Raspuns »