Clubul Rotary Zalău se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în campania “Femeile și diabetul zaharat”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a cărei temă o reprezintă anul acesta “Femeile și diabetul zaharat”, Clubul Rotary Zalău se alătură Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice într-o campanie ce are ca obiectiv informarea publicului în ceea ce privește prevenția și tratamentul diabetului gestațional, precum și sarcina la pacienta cu diabet. Așadar, anul acesta, membrii Clubului Rotary Zalău au decis să-și unească forțele pentru a lupta împotriva diabetului zaharat și a complicațiilor provocate de această afecțiune, încurajând comunitățile locale să adopte un stil de viață sănătos.

„Implicându-ne putem face ca dimensiunea suferinței unor semeni și numărul cazurilor de deces pe care în mod nemilos le provoacă această boală, să fie diminuate considerabil. În acest sens, Clubul Rotary Zalău se înscrie în această campanie cu acțiuni de distribuire de broșuri informative al căror conținut vizează prevenția și tratamentul diabetului zaharat în rândul femeilor”, a declarat președintele Rotary Cub Zalău, prof. Ioan Abrudan.

Diabetul reprezintă una dintre cele mai importante cauze de deces în rândul femeilor. 2 din 5 femei cu diabet sunt de vârstă reproductivă. Femeile cu diabet de tip 2 sunt mai predispuse bolilor cardiovasculare, iar pacientele cu diabet de tip 1 prezintă un risc crescut de pierdere a sarcinii și de a naște copii cu malformații.

Mai multe informații despre diabetul gestațional, tratament și metode de prevenție, puteți afla pe pagina de Facebook a SRDNBM.

Alte articole

Leave a Comment