Cercetaşii, din nou în acţiune

magazinsalajean 30 iulie 2012 1
Cercetaşii, din nou în acţiune

Drumeţiile şi orientarea turistică vor constitui în acest weekend o atractivă provocare pentru zălăuanii de toate vârstele. A patra ediţie a taberei “Micul Cercetaş”, potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Zalău, se va desfăşura pe Muntele Meseş în perioada 3-5 august. Organizatorii, C.S. Pro-Silva Orientare Zalău, Primăria Municipiului Zalău, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Sălaj, mizează că la această acţiune va răspunde un număr mare de participanţi interesaţi de practicarea excursiilor în natură. Ţintele vizate de organizatorii taberei cercetaşilor sunt cultivarea respectului faţă mediu, cunoaşterea obiectivelor turistice din preajma localităţii Zalău şi a modului de comportare în natură, educarea participanţilor pentru o viaţă mai sănătoasă, învăţarea unor elemente de bază pentru supravieţuire, ecologizarea unor zone turistice de pe Meseş, iniţierea în orientarea sportivă şi alpinism. În cele trei zile vor fi programate, printre altele, activităţi de iniţiere în orientarea sportivă şi deplasarea cu ajutorul hărţii şi busolei; deplasarea spre cascadele de la Treznea pe traseul marcat; vizitarea cascadelor şi peşterilor din zonă; iniţiere în tehnici esenţiale de alpinism; acţiune de ecologizare; alegerea locului de campare, învăţarea montării şi montarea cortului; coborâre pe tiroliană; învăţarea tehnicii de aprindere a focului; prepararea hranei la ceaun; program distractiv si jocuri de tabără; concurs de orientare cu premii; excursie pe creasta Meseşului de-a lungul fostei graniţe romane; vizitare puncte de belvedere spre Zalău şi Castrul de la Porolissum. Startul drumeţiilor cercetaşilor se va da vineri, la ora 9, din parcarea din spatele Primăriei Zalău. Cei mai mici amatori de excursii, copiii sub 10 ani, pot participa doar cu însoţitori. Chiar dacă organizatorii au anunţat că nu se percepe taxă de participare la tabără, participanţii trebuie să aibă asupra lor alimente neperisabile pentru două zile şi aproximativ 20 lei pentru transport şi achiziţionarea alimentelor necesare preparării mâncării la ceaun pentru o masă. Materiale de campare vor fi asigurate în limita dotării clubului. Mâine, la troiţa de lângă Parcul Central, de la ora 19, va avea loc o întâlnire organizatorilor cu cei care doresc să participe.
Adela Farkas

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. dintele 1 august 2012 at 17:05 - Reply

    Eram ferm convins ca titlul se refera la “cercetasii” din serviciile de ascultare a telefoanelor, ordonate de Traian Basescu. Romanii nici nu situ pentru ce au votat NU; sa fie ascultati mai departe la telefoanele personale. Ca deh, serviciile de vigilenta: procuratura, politia, jandarmeria, de un dracu s-or inspira pentru a decide care individ trebuie ridicat si reeducat in servicii destinate acestui scop. sa zicem cu o durata de 3-5 ani: Baia mare, Gherla, Aiud sau Poarta Alba, depinde de lungimea limbii fiecaruia. Treaba a fost recunoscuta astfel oficial si de Victor Ponta. Asa ca… mucles!

Lasa un Raspuns »