Bărbat desfigurat de calul din gospodărie

Mihaela Oprea 15 octombrie 2012 2
Bărbat desfigurat de calul din gospodărie

Peste 260 de sălăjeni au solicitat ajutor medical în regim de urgenţă, la finele săptămânii trecute, acestea fiind cazurile înregistrate la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău. Printre pacienţii trataţi în regim de urgenţă se numără un bărbat de 32 de ani, desfigurat de calul din gospodărie, precum şi un minor de 14 ani, care a ajuns în spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci.
Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, a declarat că în intervalul 12-14 octombrie au fost tratate 268 de persoane în regim de urgenţă, dintre care, însă, doar 91 au prezentat cazuri reale de urgenţă medicală. Cele mai multe cazuri au însumat pacienţii cu plăci, fracturi, entorse, traumatisme şi contuzii, respectiv 50 de persoane. De asemenea, au ajuns în urgenţă 16 persoane care prezentau hipertensiune arterială, 24 cu gastrite şi enterocolite, precum şi şapte persoane cu politraumatism prin agresiune.
Potrivit sursei menţionate anterior, un caz mai aparte ajuns în atenţia medicilor din urgenţă a fost un bărbat de 32 de ani, din localitatea Solomon, comuna Gîrbou. Acesta s-a prezentat la spital după ce a primit o lovitură zdravănă în zona fetei de la copita unui cal. Bărbatul a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-facial, fără pierdere de cunoştinţă, şi o plagă contuză la buza superioară. A fost tratat în urgenţă, fără a fi necesară spitalizarea. De asemenea, printre pacienţii trataţi în regim de urgenţă se numără şi minor de 14 ani, din Fildu de Sus, diagnosticat cu intoxicaţie acută cu ciuperci. Acesta a primit îngrijiri medicale de specialitate, fiind internat la secţia de pediatrie a spitalului, unde va mai rămâne sub supraveghere medicală.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Cristina 16 octombrie 2012 at 10:29 - Reply

    “pacienţii cu plăci” serios???? cu placi de beton ca leziunea tesutului e PLAGA

  2. anonymus benevolus 16 octombrie 2012 at 14:12 - Reply

    daca omul s-a purtat vreodata urat cu calul (batut), animalul nu-l va uita. La momentul oportun se va razbuna, cum stie el mai bine. Ca de iertat, nici vorba!

Lasa un Raspuns »