Au ajuns la Urgenţă după ce au fost înjunghiaţi

Mihaela Moldovan 28 decembrie 2012 1
Au ajuns la Urgenţă după ce au fost înjunghiaţi

 

Un număr foarte mare de sălăjeni au ajuns, din diverse motive, la Urgenţă, în perioada Crăciunului, statisticile arătând că din totalul de 562 de cazuri, 163 au fost diagnosticate ca fiind entorse, fracturi şi contuzii. Cele mai grave, însă, au fost două situaţii în care doi bărbaţi au ajuns pe mâinile medicilor cu plăgi rezultate prin înjunghiere. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Codruţa Puşcaş, primul caz a privit un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Cehu Silvaniei, care a fost înjunghiat în regiunea abdominală. Cum problema a fost una cât se poate de serioasă, medicii au dispus internarea pacientului în secţia Chirurgie. În cel de-al doilea caz, cel înjunghiat a fost un tânăr de doar 18 ani, însă rana suferită în zona umărului a fost tratată în Urgenţă, nefiind necesară spitalizarea. În total, în perioada 21-26 decembrie, nu mai puţin de 19 persoane au ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe după ce au fost răniţi în agresiuni, a declarat purtătorul de cuvânt. Numeroase din aceste situaţii conflictuale s-au produs, ca de obicei în perioada sărbătorilor, pe fondul consumului de alcool. De altfel, în aceste zile libere, 24 de persoane au fost aduse la spital în stare avansată de ebrietate, printre aceştia fiind un tânăr de 16 ani, care a consumat prea mult din licorile lui Bachus.

La acelaşi capitol al consumului exagerat se înscriu şi cei 26 de sălăjeni care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au dat iama în bucate, diagnosticile primite de aceştia fiind gastrite, duodenite şi gastroenterocolite. Perioada Crăciunului a fost dificilă şi pentru 22 de sălăjeni care au ajuns la spital cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială, în timp ce 34 de gravide au adus pe lume bebeluşi.

Potrivit sursei citate, din totalul de 562 de cazuri, au fost spitalizate 145.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. FONDURI NERAMBURSABILE UE 28 decembrie 2012 at 12:23 - Reply

    2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Lasa un Raspuns »