Asiguraţii pot cere schimbarea certificatelor provizorii la CAS

Olivian Vadan 9 aprilie 2013 2
Asiguraţii pot cere schimbarea certificatelor provizorii la CAS

Asiguraţii pot solicita înlocuirea certificatelor provizorii cu cardurile europene de asigurări de sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că persoanele interesate de înlocuirea acestora pot adresa o solicitare Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), în adresă urmând să se menţioneze şi adresa la care va fi trimis cardul.
Perioada de valabilitate a cardului livrat va fi aceeaşi cu cea a certificatului pe care îl înlocuieşte. Cardul european se eliberează numai în situaţia deplasării asiguratului pentru şedere temporară într-un stat membru al Uniunii Europene, perioada de valabilitate fiind stabilită astfel încat să acopere perioada de timp necesară şederii temporare, dar nu mai mult de 6 luni de la data emiterii. Acest document nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează în străinătate în vederea beneficierii de tratament medical.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 10 aprilie 2013 at 14:56 - Reply

    UN SISTEM DE CACAT. ADEVERINTELE NU SUNT VALABILE PT CA SUNT IN LIMBA ROMANA IAR CARDURI NU SE DAU DECAT PENTRU SEDERE TEMPORARA. IMPUSCATI-VA.

  2. Anonim 11 aprilie 2013 at 07:14 - Reply

    va dati seama ca daca pentru cei care si’au facut cerere in luna ianuarie nu s’au tiparit inca ….pana se tiparesc isi pierd valabilitatea ca doar sunt valabile doar 6 luni….ca la noi la nimeni

Lasa un Raspuns »