Adăpost provizoriu pentru oamenii străzii

Andreea Vilcovschi 14 decembrie 2012 1
Adăpost provizoriu pentru oamenii străzii

În cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău va fi amenajat un spaţiu în care persoanele fără adăpost se vor putea refugia, pentru câteva ore, în perioada geroasă, a anunţat ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj.

Deşi nu a părut prea încântat de această măsură, invocândă că această responsabilitate revine autorităţilor locale, managerul unităţii spitaliceşti, Laurenţiu Barna, ne-a declarat că se va conforma: “Ca şi anul trecut, şi în această iarnă vom pune la dispoziţia celor fără adăpost un spaţiu unde se vor putea încălzi. Lucrările de modernizare ce se derulează în prezent în spital ne vor încurca puţin, însă vom găsi o variantă. Totuşi, nu trebuie să ne transformăm în adăpost de noapte”. Potrivit managerului, un astfel de spaţiu va fi pus la dispoziţia oamenilor străzii la Unitatea de Primire a Urgenţelor ori într-o rezervă cu două-trei paturi.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. alt anonim 14 decembrie 2012 at 15:43 - Reply

    In curand, spitalul va primi destinatia de closet judetean, prin impotenta administratiei locale de a resolva problemele sociale grave ale populatiei beneficiare (homlesii, drogatii, vagabonzii, boschetarii si tineretul hoinar fara adapost). Cand ceva nu “convine” unui politician suspus, apeleaza la Spital: spitalul sa rezolve, spitalul sa dreaga, spitalul sa tina paraliticul pana va merge, decerebratul pana va explica politica partidului de guvernamant, psihiatricul pana ii va veni mintea la loc. Dl. manager Barna are perfecta dreptate in legatura cu destinatia spitalului: acela de a diagnostica si trata boli si nu adapostirea unor mizerii sociale generate de inteleapta conducere a partidului de guvernamant. Astept momentul pana cand vor intra in revizie WC-urile publice din oras, unde vor fi trimisi toti cei care se vor urina si defeca pe sub arborii dintre blocuri? Normal, bingo, romani: la spitalul judetean! Propun infiintarea unei linii telefonice “brune” pentru rezervari din timp la closete! Evident, la UPU! Iar hartia igienica sa fie decontata din salarul de merit al medicului sef!

Lasa un Raspuns »