A ajuns la Urgenţă după ce l-a muşcat porcul

Mihaela Moldovan 17 decembrie 2012 0
A ajuns la Urgenţă după ce l-a muşcat porcul

 

Un zălăuan în vârstă de 59 de ani a ajuns, în weekend, la Urgenţă după ce porcul din gospodărie l-a muşcat de mâna dreaptă. În ciuda durerii mari, rana suferită la degetul inelar nu a fost gravă, medicii rezolvând cazul în Urgenţă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Mariana Ortelecan. Tot fără spitalizare a scăpat şi o femeie în vârstă de 30 de ani, din localitatea Chendrea, care a fost adusă la Zalău cu degerături la degetele de la picioare. În urma investigaţiilor, medicii au constatat că degerăturile sunt de gradul I şi II, reuşind să trataze problema în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Finalul săptămânii trecute a fost greu şi pentru zece sălăjeni care au ajuns la spital, majoritatea dintre ei după ce au alunecat pe gheaţă şi au căzut. Din aceste cazuri, şase au necesitat tratament în regim de spitalizare, a declarat Mariana Ortelecan.

Potrivit sursei citate, alte nouă persoane au fost tratate după ce au suferit răni în agresiuni, trei situaţii privind femei – victime ale violenţei în familie. Cea mai gravă stare a fost, însă, a unui bărbat care, după ce a fost diagnosticat cu ruptură de maxilar, a fost trimis la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială la Cluj Napoca.

Cu contuzii şi plăgi au fost diagnosticaţi 45 de pacienţi, alte 17 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU 14 persoane. De asemenea, doi pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică abdominală, iar 16 gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi.

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, au avut nevoie de îngrijirile personalului medical 248 de persooane, dintre care au fost spitalizate 78.

 

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »