A ajuns la Urgenţă după ce a bătut-o soţul

Mihaela Moldovan 11 februarie 2013 0
A ajuns la Urgenţă după ce a bătut-o soţul

Aproape 250 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 8 – 10 februarie, cele mai multe cazuri rămânând fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile. Mai exact, 45 de pacienţi au primit asemenea diagnostice, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Mariana Ortelecan. Alte 20 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU 19 persoane. De asemenea, trei pacienţi au primit îngrijiri medicale după ce au fost depistaţi cu colică abdominală şi biliară, iar opt gravide au avut nevoie de ajutor specializat pentru a aduce pe lume bebeluşi.
Spre deosebire de week-endurile anterioare, la finalul săptămânii trecute nu au ajuns la UPU nici persoane care să fi suferit răni în accidente rutiere şi nici sălăjeni care să fi necesitat îngrijiri medicale după ce au consumat alcool peste măsură. Totuşi, medicii au avut de tratat patru cazuri în care pacienţii au fost răniţi în agresiuni. Potrivit purtătorului de cuvânt, a fost vorba de un bărbat şi trei femei, una din acestea, în vârstă de 35 de ani, din Popeni, fiind victimă a violenţei în familie. Femeia a ajuns la Urgenţă după ce a fost lovită de soţ, dar nu a necesitat internare. Nici ceilalţi trei pacienţi răniţi în altercaţii nu au fost spitalizaţi. De asemenea, medicii au tratat în Urgenţă şi trei persoane care au fost muşcate de animalele din gospodărie. „Doi bărbaţi, de 24 de ani şi 46 de ani, din Zalău, au prezentat plăgi la picior în urma unor muşcături de câini, iar o femeie de 54 de ani, tot din Zalău, a fost muşcată de deget de o pisică”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Statisticile din UPU arată că din totalul de cazuri, 49 au reprezentat urgenţe reale, iar 71 de pacienţi au primit tratament în regim de spitalizare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »