Zbor cu deltaplanul, expoziţii şi parada portului popular la Zilele Culturale ale Crasnei

Mihaela Moldovan 2 octombrie 2012 1
Zbor cu deltaplanul, expoziţii şi parada portului popular la Zilele Culturale ale Crasnei

Cea de-a XIV-a ediţie a Zilelor Culturale ale Crasnei – întâlnirea localităților înfrățite va avea loc în perioada 12-13 octombrie 2012, evenimentul urmând să fie organizat cu sprijinul Programului Europa pentru Cetățeni al Uniunii Europene. Programul manifestărilor va începe vineri, la ora 9.30, cu primirea oaspeţilor din localităţile înfrăţite, la sediul Primăriei, în timp ce sâmbătă, în intervalul orar 10 – 12 va avea loc deschiderea Oficială a manifestărilor, acordarea titlului de Cetățean de Onoare, felicitarea şi premierea cuplurilor care, în 2012, sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Tot sâmbătă, participanţii vor putea asista la o Paradă a fanfarelor, a porturilor populare, a formațiilor de dans modern și a formațiilor de teatru amator, la inaugurarea Casei de Cultură „Petőfi Sándor” din Crasna şi la vernisarea unor expoziţii în această locaţie. După amiază, tot aici va fi susţinut un program artistic cultural, care va îmbina Festivalul dansurilor populare şi moderne, ediţia a XIV-a, cu Gala Tinerilor Talente (formația de dans popularBokréta din Crasna, formațiile de teatru amator Szivárványși Tinikomediások, formația de dans modern de la Kiskunlacháza, formația de dans modern Edina Control Dance Group, tinere talente din Liceul Tehnologic Cserey-Goga). Între orele 18 – 18.20, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul Petőfi Sándor, iar apoi vor susţine concerte Fanfara din Kiskunlacháza, Cvintetul de Fanfară şi trupa Insect. Tot din programul serii de sâmbătă fac parte un foc de artificii, în intervalul orar 21.30 – 22, iar apoi va urma o petrecere cu Nádas Antal din Akasztó şi cu formaţia Start.
Ca în fiecare an, de Zilele Crasnei, iubitorii de senzaţii tari pot încerca zborul cu deltaplanul, ca programe alternative de divertisment fiind prevăzute vizite la Muzeul Satului, la un atelier de creații populare, la expozția produselor handmade create de elevii din Crasna, la expoziție de pictură a Mariei Caba şi la cea de point-lasse, a Veturiei Lazăr. Totodată, alte expoziţii care vor fi deschise publicului vor fi cea de fotografie, a lui Vincze Sándor, VizaknaiDávidésVizaknai Helga, şi cea de produse agricole, organizată de Torma Katalin și Hosu Aurel. Familiile cu copii vor putea petrece câteva ore relaxante şi interesante în cortul cu activităţi ocupaționale pentru cei mici.
Zilele Culturale ale Crasnei reprezintă un proiect finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.Comitetul de organizare al evenimentului este format din Consiliul Local Crasna şi administraţia locală comunală, Comunitățile Creștine din Crasna, Asociația Cserey-Farkas, Asociația Petőfi Sándor, Fundația Pro Crasna, UDMR Crasna, Întreprinzătorii Mici și Mijlocii din Crasna, Composesoratul şi Liceul Tehnologic„Cserey-Goga” din aceeaşi comună, dar şi din Clubul Tinerilor Maghiari din Crasna.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. !!!????? 5 octombrie 2012 at 21:51 - Reply

    ALO PRIMARIA DAR CETATENI ROMANI NU SE AFLA OARE LA CRASNA PENTRU EI NU CANTA NIMENI ROMANESTE SAU NU CONTEAZA PENTRU EI NU SE SARBATORESC ZILELE COMUNEI ?????????

Lasa un Raspuns »