Valcău de Jos: Centrul de marketing turistic va fi deschis în aprilie

Mihaela Moldovan 11 februarie 2013 13
Valcău de Jos: Centrul de marketing turistic va fi deschis în aprilie

Administraţia locală din comuna Valcău de Jos va finaliza în luna aprilie construirea Centrului de informare şi marketing turistic, la mai bine de 3 ani de la demararea proiectului. Primarul comunei respective, Ioan Roşan, a declarat că investiţia este una majoră pentru comunitatea locală, întrucât zona va fi pusă în valoare prin promovarea eficientă a obiectivelor şi a atracţiilor turistice de pe Valea Barcăului. „Atât comuna noastră, cât şi cele învecinate vor fi incluse într-un circuit turistic. Intenţionăm să promovăm eficient Valea Barcăului, o zonă frumoasă, bogată în obiceiuri şi tradiţii locale, cu peisaje deosebite, care merită vizitată de turişti. Vrem să dezovoltăm economic Valea Barcăului prin atragerea turiştilor români şi străini, stimulând investiţiile în turism şi agro-turism, lucru care va duce la creşterea nivelului de trai a locuitorilor”, a declarat edilul.
În prezent, clădirea în care va funcţiona Centrul de informare şi marketing turistic este ridicată în roşu, fiind racordată la reţelele de utilităţi. Locaţia aleasă pentru această investiţie este pe drumul judeţean 191 D, care face legătura între Valcău de Jos şi Sîg.
Potrivit sursei citate, proiectul are o valoare de 200.000 de euro, administraţia locală obţinând în acest sens o finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – Măsura 313 – Încurajarea activităţilor turistice. Proiectul respectiv a fost depus la autorităţile regionale pentru evaluare în decembrie 2009. Conform listei proiectelor selectate pentru finanţare, publicată în 2010, comuna Valcău de Jos s-a situat pe poziţia 13, proiectul <> obţinând un total de 80 de puncte din 100 posibile.
c

Comentarii

comments

13 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 11 februarie 2013 at 00:26 - Reply

  sunt curios cat timp va fi folosita respectiva structura. Planul lui Rosan este sa ii schimbe destinatia in Sala de nunti, pentru ca dupa atitia ani in care este primar n-a reusit asta.

 2. zyses 11 februarie 2013 at 07:57 - Reply

  O prostie bani aruncati pe prostii

 3. anonm 11 februarie 2013 at 12:56 - Reply

  mai bine facea drumul in satul lazuri e o rusine

 4. Anonim 11 februarie 2013 at 14:04 - Reply

  sunt curios cine va ocupa acele posturi de mari specialisti in promovare turistica… sigur d-l primar va gasi pe cine trebuie…

  • Anonim 11 februarie 2013 at 16:25 - Reply

   nu inteleg de unde atita rautate la voi.in loc sa va bucurati ca se v a promova turismul pe valea Barcaului criticati…rusine..va intereaeaza cine ia postul ?un fost student din zona !nu i o bucurie?credeti ca o sa vin eu din Severin?tot locuitor al Salajului va fi…in legatura cu destinatia-aia nu se poate schimba ,asa ca n ai nene cunostintele necesare de a comenta….drumul la Lazuri se va face cu un alt proiect asteptati…rabdare pe rind..felicitari PRIMARE pentru proiecte…

   • Anonim 12 februarie 2013 at 22:01 - Reply

    Din Severin zici? Hmm…

 5. IONICA 11 februarie 2013 at 14:23 - Reply

  ANGAJAT AL PRIMARIEI ZALAU CERCETAT PENAL ….PATRIMONIU

 6. Anonim 11 februarie 2013 at 17:38 - Reply

  nu este vorba de rautate, e vorba de o clica ce s-a format in Primaria Valcau, o gasca ce a transformat Primaria in SRL personal.

 7. Anonim 12 februarie 2013 at 19:21 - Reply

  domnule primar la limba romana stai bine de tot, parca ai fi de la PPDD. Chiar ai terminat o facultate? Marha facultate? Atunci nu-i bai.

 8. guthi 12 februarie 2013 at 22:43 - Reply

  Anonim februarie 12, 2013 at 7:21 pm: Cum iti permiti bai anonimule sa te indoiesti de capacitatile intelectuale ale d-lui primar. Nu numai dl. primar a absolvit o facultate , acolo (la Valcau) toti cei care fac parte din clan(fratie, srl, gashca sau cum vreti sa-i spuneti) au studii de studii. Primar, nas de primar, frate de nas de primar sau simplu membru din gashca, toti unul si unul, sunt cu scoli inalte.Mai nou seful de gashca s-a gandit sa faca si un doctorat, ca deh e la moda.

 9. Anonim 13 februarie 2013 at 00:11 - Reply

  imi cer scuze, e adevarat ca la umbra mistretilor poti face studii vamale.

 10. Anonim 13 aprilie 2013 at 18:27 - Reply

  mare afacerist este si acest primar, cu 200000 euro faci lucruri m-ai serioase, nu un cacat de cladire, unde unt restul banilor? la primar, la primarie . unde este DNAUL/( doarme)

 11. Anonim 13 aprilie 2013 at 18:28 - Reply

  mare afacerist este si acest primar, cu 200000 euro faci lucruri m-ai serioase, nu un cacat de cladire, unde unt restul banilor? la primar, la primarie . unde este DNAUL/( doarme) ca si la noi la Plopis.

Lasa un Raspuns »